![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Miasto: świebodzice
Motocykl: RD07
![]() Online: 3 dni 34 min 26 s
|
![]()
siemka
![]() szukam pomocy jak odkręcić bolec prowadnika klocków hamulcowych który jest zakończony imbusem który został zjechany najprawdopodobniej przez poprzedniego właściciela. próbowałem nabijać większym rozmiarem ale nawet nie drgnie ![]() ![]() może ktoś wymyślił patent jak sie do tego dobrać pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
22.10.2006, DTN :)
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
![]()
Kiedyś dawno temu i nie u mnie, przy wymianie klockow wycialem klocki gumówką i bolec wykręcałem WiseGripami.
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Rozetnij między klockami, wyciągnij klocki, wygnij pozostałą część i użyj jak ramienia wykręcając. Jak już ruszysz to wyprostuj i wykręć.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2011
Miasto: Szkieletczyzna/Kielce
Motocykl: DRse / XRL / WSK/ URAL 750
![]() Online: 1 miesiąc 4 dni 16 godz 43 min 2 s
|
![]()
Zamiast imbusa spróbuj wbić większego torxa i wtedy przekręcić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
ja juz kilka razy uzylem wykretakow i sprawdzaja sie bardzo dobrze:
http://m-hurt.kei.pl/fotki2/QUATROS_QS14226-2.JPG dobierz jeden z wiekszych i bez problemu wykrecisz a komplet wykretakow zawsze Ci sie w warsztacie przyda
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
moj zespawał się z zaciskiem - musiałem wyjmować go dentystycznie dremelem. afra stała trzy tygodnie bez hebla...
nie życzę... m
![]() |
#8 |
|
![]()
dzięki za pomoc
właśnie dostałem nową śrubę i zabieram się do roboty kumpel dał mi namiary na warsztat który ma ponoć dobre patenty na tego tupu sprawy dam znać jakim sposobem poradzili |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: za mało
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 1 dzień 15 godz 11 min 5 s
|
![]()
Ja kiedyś podjechałem do pierwszego z brzega warsztatu, dospawali do śrubki nakrętkę i mogłem odkręcić zwykłym płaskim kluczem
![]()
![]() |
#10 |
|
![]()
witam
ze względu na brak doświadczenia i by nie wymieniać całego zacisku zawiozłem do warsztatu w sokołowsku KANDA po 20 minutach spacerku chłopaki oddali mi zacisk i wykreconą śrube ![]() ![]() powrót do garażu 15mniut i sprawa zamknięta można szykowac sie do KOCIEGO RAJDU 2016 pozdr |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Problem z CDP?! | killjoy | Przygotowania do wyjazdów | 2 | 13.06.2014 11:56 |
Problem z przewodem hamulcowym z zawiechy WP | Boski-Kolasek | Wszystko dla Afryki | 3 | 16.11.2012 14:02 |
Problem z prawym zaciskiem - trzyma? | jackhammer | Hamulce, kola, opony | 16 | 11.07.2011 10:02 |