|
![]() |
#1 |
Mizerna Kruszynka
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Lusk
Motocykl: RD07a
Przebieg: 110 tys
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 12 godz 24 min 19 s
|
![]()
Jakoś mnie natchnęło zapodać "kilka" fotek z Irlandi w której przyszło mi mieszkać i jeździć na Afryczce. Nie mam w zamiarze pokazywać tylko jakie to piękne są tu tereny i w ogóle "jak tu cudownie w tyk nasyk piknych górach hej".Jak coś tylko zobaczyłem podczas przejazdów zaraz fotografowałem. Z tąd też jakość zdjęć nie zawsze jest najlepszej jakości. Robiłem czym miałem a to telefonem , a to palmtopem , a nawet psp też robiłem. Kilka fotek to nawet zrobiłem jakimś wypasionym aparatem brachola co na samej lampie błyskowej miał tyle przycisków i funkcji, że łatwiej jumbojetem wylądować niż czym takim foto zrobić. Potem jak oglądalem efekty na chacie to stwierdziłem "rusz dupę poczytaj i naucz się robić foto, a potem kup coś co ma najwyżej przycisków tyle co mała awionetka". Kupiłem i i tak jak sie cos podoba to nie chce mi sie wyjmować z torby. Tak wiec zmodziłem taka mondrą konstrukcyję z dobrej hermetycznej kamery przemysłowej, a do tego dodałem rejstrator miaturowy dokładnie jaki uzywa policja na motocykłach (Garda) w irlandi. Efektem tego są fotki z seri "droga+zagryzka".
Na pocztątek prezentacja samego siebie i mojej Afryczki - bo kultura wymaga by sie przedstawić i nie pierdziec przy posiłkach 18.jpg 15.JPG 16.JPG Poniżej wspomniany temat "droga+zagryzka" 1.JPG 2.JPG 6.JPG 8.JPG 10.JPG 11.JPG 13.JPG Mam tego jeszcze troszkę. Tak wiec w kolejnym odcinku zobaczymy góry, owce i motorek |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Gdańsk
Motocykl: exc 250 2T :)
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 12 godz 15 min 2 s
|
![]()
Super plenerki, nigdy nie byłem i już żałuję.
PS. Napisz czy dobrze zrozumiałem masz kamerę zamontowaną na moto i "cykasz foty w biegu". Jak tak do pokaż jak to wygląda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Miasto: Chodzież
Motocykl: RD04
![]() Online: 0
|
![]()
A ja właśnie wpadłem na pomysł, żeby wiosną odwiedzić przyjaciół w Portlaoise (chyba tak się pisze). Zastanawiam się jak najtaniej dostać się do Irlandii motocyklem (oczywiście gdzie tylko idzie to jadę w siodle - chodzi mi o pokonanie morza)? Może masz jakieś rozeznanie co do kosztów promu itd?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
majsterkowicz amator
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Galway/Wyrzysk
Motocykl: XR650r & XRV750
Przebieg: ~50kkm+
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 21 godz 6 min 18 s
|
![]()
jesli me plany sie powioda to tez bede zwiedzal IRL na motongu - teraz oszczedzam i sie czaje na motor na wiosne (mam nadzieje na pierwszy przejazd PL - IRL)
@hero - byles na zachodnim wybrzezu ![]() - jest tu wiele interesujacych miejsc do zwiedzenia ![]()
![]() |
#5 |
Mizerna Kruszynka
|
![]()
Zombi zapodam ci jakieś foto i bliższe szczegóły konstrukcyjne jak tylko dostanę z powrotem sprzęt od kolegi co wybrał się na moto do Maroko.
Co do sposobu dostania się do Irlandi na moto to masz 2 rozwiązania: -do Francji i potem promem do IRE -do Francji , potem pod kanałem i przez Anglie i znów prom masz link http://www.directferries.co.uk/routes.htm Zapraszam do siebie , namiary na Afrimapie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Mizerna Kruszynka
|
![]()
Tymon byłem . Foto w następnych postach relacji z ominięciem Mocherowych Clifów, bo mnie drażnią ilością ludzi i że są przereklamowane. Powiem tyle że zachodnie wybrzeże bardziej nawet malownicze niz wschodnie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
majsterkowicz amator
|
![]()
hehe klify odwiedzilem pierwszy raz jakies 5 lat temu - bylo duzo ludzi ale nie bylo jak jest teraz (teraz to juz wszystko ustawione na 3epanie kasy no i pochodzic sobie nie moza poza wyznaczonymi sciezkami...) - fakt klify sa przereklamowane - aczkolwiek kilka ciekawych fotek mozna zrobic...
Connemara - wydaje mi sie ciekawszym miejscem na motorowe wycieczki ... az niemoge sie doczekac kiedy bede mogl sobie wyjechac i pojezdzic po okolicy ![]()
![]() -=TyMoN=- _______________________________________ Moje spalanie: ![]() Mój kanał YouTube Moja "TwarzoKsiążka" Ostatnio edytowane przez Tymon : 24.11.2008 o 22:54 Powód: kilka slow ekstra |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Mizerna Kruszynka
|
![]()
Rzeczka i owce nad rzeczką
4.JPG Coś w rodzaju Norweskiego fiordu , tyle że tu pasterz owiec zaparkował swoją krypę i poszedł do pubu na ginesika. Tutaj każdą nawet najmniejsza osada musi mieć pub, może nie być sklepu i kościoła (ku radości Grega) ale miejsce do najepki musi być i basta 3.JPG Górka, a u podnóża owce 5.JPG Jeziorko w Co.Mayo (co=county=coś w rodzaju naszego województwa) oczywiście owce i ogrodzenie. Wszechobecność owiec da się znieść ale wszechobecność pier.... płotków, płotów, murków, parkanów i żywopłotów oraz wszelakiej maści sposobów odgrodzenia mienia prywatnego i nie tylko mnie człowieka wychowanego w kraju gdzie kiedyś wszystko było "wspólne" a do dziś jakoś jest mniej ogradzane - wk... nad wyraz. I mimo że ma to swój urok to brak mi tego co u nas - czyli tam mi się podoba, to tam jadę. A tu rzeczka ale o dziwo owiec brak 19.JPG Wodospadzik w okolicach parku narodowego Wicklow. Wyprawa ta mnie kosztowała nieomal 90E lub odwiedziny w sądzie za : jazdę na moto po lesie , przejazd przez jeden z piepszonych szlabanów co ich wszędzie pełno i inne takie tam drobne . Ale foto jest ładne, a tym razem mogą mi skoczyć.20.JPG |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
majsterkowicz amator
|
![]()
hehe dlaczego mnie nie dziwi Twa opinia o murkach
![]() mieszkalem na osiedlu gdzie aby przejsc na drugie osiedle musialem dralowac kawal drogi bo postawili mur oddzielajacy... pozatym jakos dziwnie sie czuje jadac droga gdzie zaraz przy poboczu po jednej i drugiej stronie stoi murek/ogrodzenie - nic na to nie poradze jednak - urok Irlandii - Irlandczycy przyjezdzajac do Polski sie dziwia ze my sie nie ogradzamy... ![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Ring of Kerry maj 2011 Irlandia | Tymon | Trochę dalej | 34 | 24.06.2011 16:08 |
Umawianie wypraw (kraj i świat) | creativka | Lejdis | 3 | 26.10.2010 09:37 |