![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: May 2015
Miasto: Chojnice
Motocykl: RD07a
![]() Online: 5 dni 1 godz 53 min 31 s
|
![]()
Za nic nie mogę znaleźć tematu o przerywaczu kierunkowskazów, wydawało mi się, że był na Afripedii, ale tam też nic na ten temat nie widzę. Widocznie ludzie niefortunnie tematy nazywają
![]() Przerywacz wydaje jakieś dziwne dźwięki, b. szybkie przerywanie - pewnie umarł. Jaki tu się kupuje przerywacz? Oryginalny? Czy niedostępny i jakiś zamiennik? W necie nie widzę, Rambo pytalem to mnie zlał ![]() On jest w ogóle jakoś normalnie dostępny czy może przypadkiem jakoś zalany w większym elemencie? Jest jeszcze wersja, że było tak zimno, że nie mógł się rozgrzać skoro to mechaniczny, i może latem wróci do normy? Lecz podejrzewam, że lepiej byłoby tam zajrzeć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2011
Miasto: Baranowo
Motocykl: RD07A . CRF 1000 .CRF 300L
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 3 dni 19 godz 44 min 43 s
|
![]()
Rozbierz najpierw przełącznik i dobrze go wyczyść ,u mnie pomogło
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2016
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 3 godz 17 min 38 s
|
![]()
U mnie w afrze, na zlocie zimowym, tak samo było. Wróciła zdzira do garażu i jej przeszło.
Chcesz nowy przerywacz to idź do sklepu ze skuterami. Taka sama wtyczka i działa jak trzeba.
![]() |
#4 |
22.10.2006, DTN :)
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
![]()
Potargaj trochę wtyczką... nie wiem jak w 07a ale w 07 jest rozbieralny. U mnie były zimne luty na wyjściu na piny. Nawet tego nie lutowałem tylko zgiąłem tak, że działa i obkręciłem trytką.
REJLI!
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2013
Miasto: Malbork
Motocykl: KTM 790 R+ EXC 300
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 3 dni 21 godz 35 min 26 s
|
![]()
Rozbierz przełącznik tu masz trochę informacji
http://forum.transalpclub.pl/viewtop...&hilit=boloboy |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2013
Miasto: Bielsko-Biała
Motocykl: zJAWA 350 TS
![]() Online: 5 miesiące 3 dni 18 godz 49 min 46 s
|
![]()
Sprawdź jaki masz - tzn ile pinów. Idziesz do dowolne sklepu motoryzacyjnego i mówisz, że chcesz przerywacz 3 lub pionowy - w TA jeździ z cienkolota i ma się dobrze.
Jeśli masz kierunki ledowe kup przerywacz elektroniczny i zapomnij o problemie. Koszty od nastu plnów za samochodowy, a ok 30 pln za elektroniczny - a masz nówkę bez żadnej rzeźby.
"Logowanie się na forum jest jak wchodzenie do knajpy za rogiem - zawsze te same mordy przy barze, barman rzuci drwiną a kiblu trochę śmierdzi... Jednak się przychodzi." by Matjas Nie piję alkoholu skażonego....akcyzą. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2016
Miasto: Kalwaria Zeb.
Motocykl: nie mam już Afryki
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 16 godz 6 min 0
|
![]()
Ja w MZ ETZ zamontowalem elektroniczny do normalnych kierunków żarówkowych. Równiż problemy z nierówną pracą czy wogóle brakiem pracy sie skonczyły. To był poprostu elektroniczny przerywacz nie dedykowany do MZTki czy czegokolwiek. Plug&Play.
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Postaraj się kupić przerywacz motocyklowy - chodzi o to żeby był wodoszczelny. Ja kiedyś pojechałem na Bałkany i w pierwszą noc deszcz mi zalał taki przerywacz samochodowy.
Omachałem się rękami trochę bo byłem nawigatorem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2013
Miasto: Bielsko-Biała
Motocykl: zJAWA 350 TS
![]() Online: 5 miesiące 3 dni 18 godz 49 min 46 s
|
![]()
Elektroniczny ma jedną wadę dla mnie (mimo, że sam z takim jeżdżę) - nie wiesz jak Ci się żarówka spali - układ dostosuje się do obciążenia i będzie normalnie "mrygać"
"Logowanie się na forum jest jak wchodzenie do knajpy za rogiem - zawsze te same mordy przy barze, barman rzuci drwiną a kiblu trochę śmierdzi... Jednak się przychodzi." by Matjas Nie piję alkoholu skażonego....akcyzą. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
zeby nie bylo za prosto to w 04 jest dwupinowy a w 07 trzypinowy
![]()
buziaki ![]() Ostatnio edytowane przez szynszyll : 17.02.2017 o 13:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Zepsuty przerywacz kierunkowskazów w rd03 - oznaczenia. | Fihu | Układ elektryczny i zapłonowy | 12 | 26.05.2012 12:25 |