|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
30.03.2017, 15:48 | #1 |
Miasto: Wałcz
Motocykl: RD07
Przebieg: 59000
Online: 1 miesiąc 5 dni 34 min 5 s
|
Kierunek Albania - Polecicie coś ciekawego?
Siemanko. Drugi weekend czerwca wybieramy się docelowo do Serbii, ewentualnie jak zdążymy - Albanii.
Planujemy nocleg w Pradze i nad Balatonem. Na dłuższą metę planujemy pobuszować już niżej na południu. Lecimy nejkedziorami czyli typowa szosa. Pytanie do Was: Polecicie jakieś ciekawe miejscówki? Nie chodzi mi o hotel i wygodę spania, ale właśnie o jakieś sprawdzone klimatyczne miejsca, ciekawe trasy, może zapamiętaliście gdzie dali dobrze regionalnie zjeść, może jakieś fajna nocna nayepka pod gołym niebem w jakimś ciekawym miejscu, itd, itp? Za propozycje będziem wdzięczni Pozdrowionka. |
30.03.2017, 15:56 | #2 |
Miasto: Obecnie wszędzie, gdzie sie da
Motocykl: już nie AT ;)
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 tygodni 18 godz 11 min 46 s
|
Heh.... Miejsc jest w piz....uuu W zeszłym roku jechałem do Grecji tylko, że rowerm, troszkę mi zeszło nie powiem. Proponował bym Ci skupić się na Montenegro, a z części Albńskiej to Teth i cały okoliczny park. Widoki urwą Ci dupę i z wrażenia zjedziesz z urwiska....
|
30.03.2017, 16:34 | #3 |
Serbia mi się kojarzy jako nudna, bliżej Bośni już się robi ciekawiej. Już lepiej Czarnogóra, Bośnia, Albania, Macedonia czy nawet Rumunia i Bułgaria
30.03.2017, 16:41 | #4 |
Miasto: Wwa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 tydzień 1 dzień 14 godz 51 min 33 s
|
Dokładnie. Trasa przelotowa. Szkoda czasu. Przejechać i zwiedzać Albanię.
30.03.2017, 20:57 | #5 |
Miasto: Słomianki
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 16 godz 16 min 28 s
|
To chyba jechaliście autostradą do Niszu, a nie włóczyliście się bocznymi zadupiami. Jeśli wyłączy się "tryb przelotowy" i skręci pod granicę Bośniacką, albo poleci w stronę Rumunii, to naprawdę znajdą się widoki do popatrzenia. A jeśli ktoś nie jest wegetarianinem, to pewnie będzie najlepsza część wyprawy po Bałkanach.
Jac |
30.03.2017, 21:49 | #6 | |
Cytat:
W parku Tara polecam karnięcie się sargarską osmicą: http://www.sarganskaosmica.rs Chłopak pyta o Serbię a Wy tu mu z Czarnogórą czy inną Bułgarią wyjeżdzacie. |
||
30.03.2017, 17:37 | #7 |
Miasto: Obecnie wszędzie, gdzie sie da
Motocykl: już nie AT ;)
Online: 2 tygodni 18 godz 11 min 46 s
|
Ale za to żarcie najlepsze jakie tylko jadłem na całej trasie!!!! Knajpy mega pomysłowe i obsługa jeszcze nie zwichrowana przez turystów i ich fanaberie. Ludzie pozytywni, ale na rzeczy trzeba uważać Miasto Nowy Sad chyba najładniejsze, reszta to nuda. Serbowie to bardzo bitny naród z kompleksem wojny bałkańskiej( Zrobiono z nich najgorszą stronę konfliktu co jest bardzo dla nich krzywdzące i oczywiście nie prawdziwe). Albania i ludzie w niej mieszkający to taki Bangladesz Europy jak dla mnie Oczywiście kupa fajnych miejsc!!!! Niestety przywalona kupą śmieci!!!!!! ;(
|
30.03.2017, 22:31 | #9 |
mistrzu
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: ?
Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 5 godz 20 min 26 s
|
W Serbii: Ribarska banja
Kompleks coś jak uzdrowiskowy, z basenami, masażami, spa itd taki moloch. Ceny przystępne, sporo miłych dziewczyn... W okolicy dużo miejsc noclegowych, warto wziąść z wyżywieniem - ja trafiłem wspaniale, mięsiwa, rakija itd, konkretnie się zregenerowałem w drodze do Albani, jak i powrotnej. W okolicy pagórki i lasy - miłe widoki.