![]() |
|
Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
mistrzu
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: ?
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 5 godz 33 min 35 s
|
![]()
Kiedyś używałem karimaty, ale zrobiłem sie delikatny i boli mnie wszystsko po nocy na karimacie. Potem kupiłem mate samopompującą- ale 2 takie maty zajmują dużo miejsca i marnie jakoś mi sie na nich śpi (są śliskie, zbyt cienkie itd) . W zeszłe wakacje pojechałem z tanim materacem z marketu 130X200x22cm wygodny, ale trochę za wysoki, poza tym to bardzo delikatne PCV pociągnięte welurem - już na 1 wyjeździe uchodziło z niego powietrze..
Czy ktoś może polecić mi jakiś materac w miarę trwały, dwuosobowy, nie grubszy niż 10-12 cm (żebym sie w nocy nie bujał na nim) ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Piotrków Trybunalski
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 80800
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 1 dzień 11 godz 35 min 54 s
|
![]()
Thermarest mata model DreamTime (grubosc 8cm)....masakryczna wygoda...super izolacja od podloza...jedyny minus...nie za mala po zlozeniu...ale cos za cos....wole wozic ja ze soba i spac cieplo i wygodnie niz marznac i miec min bagazu
![]() ![]() Nie ma zlotego srodka...pytalem, czytalem...testowalem....dla mnie to najlepsze rozwiazanie na chwile obecna !!! Szczerze polecam...dorzywotnia gwarancja, super wykonanie !!!!!!!!!!! Ps Tyle ze to jedna osoba ale w super size me ![]() Ostatnio edytowane przez Ropuch : 24.04.2008 o 13:42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stary (P)iernik
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
![]()
Therm-a-rest używam już siedem lat. Dobry.
Z dożywotnią gwarancją nie ma co przesadzać. Łatałem go już kilka razy. Małe dziurki się zrobiły po spaniu gdzieś w krzakach czy na chwastach. Na wyjeżdzie trochę gnaty mają boleć, czasem trzeba się niedomyć lub niedojeść. Taki urok, na który czeka się przez całą zimę .
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
Rowniez Therm-a-rest, model Trail Comfort. grubosc 5cm. Powyzej wszystko zostalo powiedziane.
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Mizerna Kruszynka
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Lusk
Motocykl: RD07a
Przebieg: 110 tys
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 12 godz 24 min 19 s
|
![]()
Jeśli chodzi o materace tzw. samopompujace to nie ma nic lepszego i trwalszego niż therm-a-rest. Sprawdzałem na własnych gnatach inne produkty tego typu i albo sie rozpier.. albo trzeba było je samemu dymać bo jakoś same nie chciały do końca
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Żary / Strzelce Krajeńskie
Przebieg: 67 000
![]() Online: 3 dni 16 godz 7 min 52 s
|
![]()
Chcę zamienić karimatę na jakiegoś samopompującego materaca. Lidera widzę w powyższych wypowiedziach, ale na początek chyba zapodam sobie jakiego 3 cm produkta z jysk-a, za kieszonkowe. Warto tak spróbować, czy to na bank pieniądze w błoto?
![]() |
#7 | |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Żary / Strzelce Krajeńskie
Przebieg: 67 000
![]() Online: 3 dni 16 godz 7 min 52 s
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Miasto: Warszawa/Natolin
Motocykl: nie mam już AT
Przebieg: 99999
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 20 godz 53 min 17 s
|
![]()
A ja na wyjazdach używałem taniej 2 osobowej marketówki, wygoda jak cholera, troszkę trzeszczy w nocy gdy się wiercisz
![]() ![]()
![]() |
#9 |
mistrzu
Miasto: Warszawa
Przebieg: ?
![]() Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 5 godz 33 min 35 s
|
![]()
dzięki Panowie. Musze sie wybrac do sklepu podóżnika i na własne oczy jeszcze zobaczyć jak one sie pakują...... Lubie materace pompowane za to że po spuszczeniu powietrza są malutkie.... A ja prawie ZAWSZE jeżdże z kobitą i jak policzyłem ok. 30 dni w roku spędzam pod namiotem. Z marketu już mam 4 - wszystkie troche popuszczają a wyrzucić żal
![]()
![]() |
#10 |
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 3 godz 35 min 10 s
|
![]()
Jaką wziąłeś? 5cm?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Jaki namiot szturmowy? | Ludwik Perney | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 34 | 29.05.2014 12:30 |
Materac/mata dla dwojga. | Arkadius | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 29 | 29.12.2012 19:33 |
Materac pompowany Coleman | Mecia | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 18 | 10.03.2011 20:46 |