![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Witka,
jako że to moja pierwsza Królowa to może pytanie tendencyjne ale... Po zrobieniu 3tys. i wjeżdżeniu się w nią zaczynam słyszeć jakiś dźwiek, który mnie lekko niepokoi a nie wiem co to ![]() Dochodzi z okolic przedniego koła i narasta w miarę predkości- przypomina (nie wiem jak to opisać) coś jakby świst lub hałas jaki wydają czasem paski klinowe napędzające np. szlifierki ![]() Słychać to juz od małych predkości do ok. 90-100km bo potem szum wiatru go zagłusza. Tylko mi nie mówcie, że rozwiązaniem jest ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: okolice Bydgoszczy
Motocykl: RD07A zostaje
Przebieg: 120 000
![]() Online: 2 miesiące 1 dzień 21 godz 31 min 38 s
|
![]()
Pewnie jeździsz na Anakach? Ja też tak mam na tych oponach po paru-nastu tysiącach na nich. Prawdopodobnie bieżnik tak robi. Sprawdź na różnych podłożach + różne asfalty i zwróć uwagę, że hałas zmienia się w zależności od podłoża
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2010
Miasto: Warszawa
Motocykl: LC4
Przebieg: ...
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 20 godz 4 min 21 s
|
![]()
Tarcze, klocki, łożyska, linka prędkościomierza, ślimak, opona, bieżnik, ciśnienie, błotnik przedni itp itd.
To tak na szybko z rzeczy które przyszły mi do głowy, A jeszcze jedno uszczelniacze łożysk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Si
![]() Poobserwuję jak radzisz na innych dywanikach ![]() EDIT: dzięki Wszystkim za podpowiedzi, posprawdzam to po kolei... Ostatnio edytowane przez ArtiZet : 19.07.2011 o 10:09 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2010
Miasto: Warszawa
Motocykl: LC4
Przebieg: ...
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 20 godz 4 min 21 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Prawdopodobna przyczyna została namierzona
![]() Rozebrałem zaciski hamulcowe i okazało się że przy tłoczkach i zaciskach nazbierało się mnóstfo syfu i niestety jedna gumka zacisku jest uszkodzona a w pozostałch są jakieś stwardniałe pozostałości smaru ![]() Umyłem toto wszystko z wierzchu i poskladałem do kupy z powrotem bez usunięcia usterki bo niestety poźno już było a i tak będę musiał to ponownie rozebrać bo musze zakupić gdzieś tę uszkodzona gumkę- nie wyjmowałem tłoczków... Pytanko gdzie kupić te gumki i czym je posmarować oraz czy wyjmować dodatkowo tłoczki ![]() ------------------------------------------------------------------------- No i przyczyna namierzona ![]() P.S. dziekuję koledze, który na PW mi to podpowiedział, sam bym na to nie wpadł ![]() P.S.1 jakby ktoś potrzebował to zostały mi na zbyciu gumki na tłoczki, bo musiałem w Larssonie cały zestaw naprawczy kupić bo u pana Hądy trza było czekać... Ostatnio edytowane przez Dzieju : 25.02.2013 o 16:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
"Oranżada"dla przyszłego "zdrajcy". | MOTOMYSZA | Wszystko dla Afrykańczyka | 7 | 29.10.2012 20:21 |
dziwny dźwięk przy hamowaniu | Reinchardt | Hamulce, kola, opony | 11 | 10.07.2012 08:37 |