![]() |
#52 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Garwolin
Motocykl: RD07A
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 6 miesiące 2 tygodni 2 dni 19 godz 55 min 12 s
|
![]()
Tak. Stałem na bramce.
"Pierwsza murzyńska zasada brzmi: każdy koszykarz jest Murzynem, lecz nie każdy Murzyn jest koszykarzem. W ten sposób można być koszykarzem, nie będąc koszykarzem, a zarazem być Murzynem. Grając w kosza jest się koszykarzem, więc automatycznie Murzynem, ale może jest się akurat tym Murzynem, który nie jest koszykarzem, bo wcale nie jest powiedziane, że każdy Murzyn jest koszykarzem." ![]() Ostatnio edytowane przez ATomek : 10.02.2012 o 11:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Motocykl: RD04
![]() Online: 2 godz 58 min 36 s
|
![]()
I posle vstrechi vi poshli, i ya zabuil dat vam rakiju. Ya hocel dognat vas, no bezuspeshno
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
|
![]()
Chavdar. Derżij yeyo silno!. Posle goda budet krepkaja kak spirit!
Ty i ja i rakija! ![]() ![]() Nie spać, zwiedzać! Słuchamy: http://youtu.be/zmOc0HQ5HUI IMG_0519.jpg Zajeżdżamy do Nesebaru. Równie stary, co Sozopol, ale zdecydowanie w większej harmonii z rzeczywistością. Dziwne, ale nie przeszkadza mi nawet tłum zwiedzających, który ożywia to miasto. Zatrzymujemy się na parkingu w porcie, bo tu nie ma wjazdu do centrum. W bramie uliczny grajek na kobzie, którą tu nazywają gajda. IMG_0497.jpg IMG_0498.jpg Zwiedzamy amfiteatr i pozostałości po świątyniach, których było tu podobno 40. Spokojnie zdjęć będzie tylko kilka IMG_0500.jpg IMG_0503.jpg IMG_0504.jpg IMG_0506.jpg IMG_0502.jpg IMG_0509.jpg no i oczywiście na każdym kroku: KUPUJ! KUPUJ! KUPUJ! Podróżowanie motocyklem pozwala jednak zaoszczędzić ![]() IMG_0517.jpg Ech, wakacje! Przy tym zdjęciu, za każdym razem leci mi ślinka. Delicje! |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Kraków/Brzozów/Gdańsk/Zabrze
Motocykl: RD07a/1190r
![]() Online: 11 miesiące 6 dni 20 godz 2 min 43 s
|
![]()
Super. To chyba pierwsza relacja z Bułgarii na forum.
Pisz Pan dalej, śmiało ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Kamieniec Wrocławski
Motocykl: XT660Z-konik garbusek
Przebieg: Ł
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 9 godz 17 min 20 s
|
![]()
nie śpię,zwiedzam
![]() ![]()
![]() |
#57 |
BANDA LUBLIN
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Lublin
Motocykl: RD04
Przebieg: Kręcony
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 5 dni 21 godz 25 min 0
|
![]()
ATomek mistrzostwo
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Miasto: Rębków k/Garwolina
Motocykl: BMW
Przebieg: Duży
![]() Online: 6 dni 14 godz 51 min 44 s
|
![]()
Teraz już wiem. Teraz już wiem dlaczego przez całą noc nie mogłem spać i przewracałem się z boku na bok. Miałem zwiedzać , a nie spać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
|
![]()
Darek. Spać to nie mogłeś po wczorajszych łyżwach: w Twoim wieku to się idzie do teatru, na kakao a nie dziduje na łyżwach na Mamucie!
![]() Dziś wjeżdżamy na półwysep Emona. IMG_0422.jpg Wydaje się zapomnianym przez ludzi miejscem, przez to bardzo tajemniczym. Niecałe 10km od głównej drogi. Przed turystyczną stonką skutecznie broni go bardzo kiepska, na początku asfaltowa, potem asfaltowo-dziurowa, szutrowo- dziurowa a czasami dziurowo-dziurowa droga. Do tego kręta i ostro pod górę po lesistych zboczach. Znaczy w sam raz na Afrykę. Przedsiębiorczy Bułgarzy, żądnych dzikich miejsc turystów z luksusowych hoteli , pakują do starych, białych Landrowerów, oferując 'miejsce niedostępne' czyli 'Emona Rally'. Trochę zabawny jest widok kiwających się w rytm dziur, obijających się w nich turystów. Zwłaszcza w miejscach, gdzie tylko kierowca miał przyjemność z jazdy. Byliśmy dumni jadąc tak obok. Odmachiwaliśmy i oczywiście po wyprzedzeniu każdego samochodu z karawany obowiązkowa przegazówka i pełne zapylenie na kilkadziesiąt metrów. A co! niech i oni poczują smak enduro! Pierwsze co poczuliśmy na miejscu, to żar rozgrzanego powietrza. A tym widokiem byliśmy zaskoczeni: IMG_0430.jpg IMG_0463.jpg Tak wygląda główna droga na półwyspie i prowadzi do resztek bazy wojskowej i latarni. To kolejny powód, że to miejsce pozostaje bez reklamy. Jest wyłączone z jakiegokolwiek planu zabudowy turystycznej, choć jest ze dwadzieścia domów miejscowych. IMG_0464.jpg IMG_0432.jpg Zatrzymujemy się przy jedynym człowieku spotkanym na drodze, zagadujemy. Z początku Sławko cieszył się rozmową, wesoło opowiadał o życiu na Emonie latem i zimą, ale jak doszedł do wspomnień i swojej marynarskiej przeszłości (ożywiony wspominał wszystkie porty w Polsce), czasów, gdy był 'kimś' a teraz pasie krowy, załamał się i odszedł nie kończąc zdania. Pogięte ludzkie losy. Wyciszyło nas to spotkanie i poszliśmy nad morski klif IMG_0461.jpg IMG_0455.jpg IMG_0452.jpg IMG_0451.jpg IMG_0442.jpg "Samotny biały żagiel płynie w niebieskosinej morskiej mgle, czegóż on szuka na obczyźnie, z czym w ziemi swojej rozstał się?…" |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Miasto: Rębków k/Garwolina
Motocykl: BMW
Przebieg: Duży
![]() Online: 6 dni 14 godz 51 min 44 s
|
![]()
Ja już jestem jak MAMUT , i ciągnie mnie na Mamuta.
Ostatnio edytowane przez daro : 11.02.2012 o 15:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Jak zostałem kloszardem | felkowski | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 17 | 26.08.2010 00:46 |
jak zostałem rajdownikiem czyli RR na żywca | felkowski | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 16 | 06.11.2009 01:50 |