![]() |
![]()
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: kraków
![]() Online: 6 dni 15 godz 29 min 24 s
|
![]()
Cześć
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie dość intensywnie Azerbejdzan ![]() W związku z tym że będziemy ograniczeni czasowo postanowiliśmy tym razem wybrać przygodę na lawecie a my dolecimy samolotem do Gruzji . Mamy na to od 14 do 16 dni . Oprócz tego co piszą w przewodnikach itd ma ktoś jakąś wiedzę co warto a co nie ? Nie interesują nas zabytki i tego typu rzeczy tylko jazda przed siebie , piekne widoki , wąchanie klimatu , integracja z tubylcownią i ciekawe miejscówy na nocleg . Z tego co zdążyłem sie zorientować to najciekawiej jest chyba na Kaukazie w przy granicy z Dagestanem . Tu mamy takie perełki jak Xinaliq , Lahic itd Czy ktoś to przerabiał , czy jest bezpiecznie , jak z noclegami na dziko (pytam bo na kilku filmach na YT widziałem że są niedzwiedzie i mam troche mieszane uczucia ![]() Jedziemy motocyklami AT crf 1000 ![]() Mile widziane dobre rady i wskazówki Dziękuję i pozdrawiam TROJAN |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2011
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 5 godz 10 min 22 s
|
![]()
Azerbejdżan to kraj w którym mieliśmy spędzić ponad tydzień a po trzech dniach byliśmy znowu na granicy Gruzińskiej :-) Kurz, upał, drożyzna.. i wulkany błotne! jak odwiedzisz to napisz coś bo trochę żałuję, że tak szybko się poddaliśmy ale mając tuż obok Kachetię(wino góry) nie wytrzymaliśmy!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Kraków/Brzozów/Gdańsk/Zabrze
Motocykl: RD07a/1190r
![]() Online: 11 miesiące 6 dni 20 godz 51 min 26 s
|
![]()
Kolega z Baku
![]() received_1684315664922587.jpeg Dobrze ze jedziesz nową AT, w przeciwnym razie miałbyś szansę spędzić dużo czasu na granicy, bo nie spełniasz normy Euro 4. Co wiąże się też oczywiście z kosztami. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Co to za pajęczak
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Laweciarze hahahahahaha, a z busa w Pireneje się nabijał , hahahahah
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Moje Pireneje były na kołach tak samo jak Turcją i Gruzją a teraz to wole posiedzieć na miejscu dwa tygodnie
![]() https://www.youtube.com/watch?v=0lg-74UQCjc https://www.youtube.com/watch?v=zLaBxo_3LRQ Ostatnio edytowane przez TROJAN : 03.11.2017 o 22:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Reszel
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 2 dni 3 godz 39 min 2 s
|
![]()
Azerbejdżan fajny (w sensie egzotyczny), ale bardziej jako transfer między Dagestanem, a Gruzją/Iranem i to pod warunkiem, że lecisz czymś "świeższym". NAT przejdzie. W innym razie to loteria.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 42 min 17 s
|
![]()
O czym wy piszecie ze nowa przejdzie itd ...ze euro 4 ? Nic nie wiem a chcialbym
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Miasto: Południowa Wielkopolska
Motocykl: motopompa
![]() Online: 6 dni 18 godz 42 min 43 s
|
![]()
Petroglify w Gobustanie polecam zobaczyć
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Azerbejdżan lipiec 2014r | wojxxx1 | Umawianie i propozycje wyjazdów | 9 | 09.07.2014 12:07 |
ubezpieczenie OC - Armenia, Azerbejdżan, Gruzja | Miszel | Kwestie różne, ale podróżne. | 2 | 05.07.2013 19:49 |
SAMUR: Granica Azerbejdżan - Rosja | Pirania | Przygotowania do wyjazdów | 7 | 20.05.2013 15:35 |
Armenia Azerbejdżan | rambo | Przygotowania do wyjazdów | 5 | 14.07.2011 09:03 |