![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 | |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: PNT
Motocykl: CRF1000, MT-01, WSK
Przebieg: Rośnie
![]() Online: 5 miesiące 1 dzień 11 godz 1 min 19 s
|
![]() Cytat:
Jak jeździ? W porównaniu do współczesnych to nie jeździ ale.... ale godzinka wieczorem po okolicznych polach i lubianych miejscówkach daje większego banana niż pół dnia latania współczesnym moto. Tak to widzę pomimo tego, że to nie MZ. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() |
![]()
No właśnie nie jestem pewny jak u mnie będzie…jednak fun z CRF1100 jest dla mnie obłędny…. Znowu subiektywnie, jedynie w mieście to moto jest dla mnie mało komfortowe. Stąd rozważania o Speed Twinie, nowym Monsterze czy dużej Rebelce (która okazała się być absolutnie nie dla mnie). Na ten moment Speed Twin jest na topie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2019
Miasto: Leśna Dzicz
Motocykl: KTM R
Przebieg: jest
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 3 dni 2 godz 59 min 45 s
|
![]()
Niestety teraz jest benzyna bezołowiowa , zapach z tamtych czasów jest obecnie nie do podrobienia . Jeździłem przez dwa sezony ETZ 150 , bardzo miło wspominam zwłaszcza że były to czasy kawalerskie ,tanie wina dyskoteki , telewizja miała dwa kanały a Canal+ nazywał się Top-Canal i dopiero raczkował. Na zabawy nie jeździliśmy bo zawsze kończyło się srogą awanturą z miejscowymi ,brak umiejętności nadrabiali liczebnością -
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka Ostatnio edytowane przez Brzeszczot : 15.12.2022 o 01:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() |
![]()
Jest dobry hicior do tego wątku. Smacznego
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() |
![]()
@Brzeszczot, ja używam do mojego złomka zabytka dodatku ołowiowego do paliwa, właśnie specjalnego dla takich złomków
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
![]() |
![]()
Kiedyś miałem etz150 -ale zamieniłem na czarną Jawe 350 ( bo mi kuple na Jawach odchodzili
![]() Dla mnie temat dla miłośników tylko - ja pewnie bym się tylko rozczarował - dlatego nie wsiadam ![]() I nie rozumiem trochę tych cen obecnie motocykli PRL- bo w większości ani to jakiś unikat , ani nie wiadomo jaki motocykl. Ja w dużo mniejszej cenie nabyłem RC36 II a pod każdym względem nie ma co porównać - a one też latami jest klasykiem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() |
![]()
A czym tu się rozczarowywać? Starocie z czasów socjalizmu, większość pamięta z dzieciństwa i ma sentyment. Do jazdy latem po okolicy na wycieczki rzecz doskonała. I do mania i patrzenia sobie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() |
![]()
MZ ES 250/2 był mój pierwszy i ostatni ofrołd... Złamana podnóżka (choć to kawał rury) i lewarek biegów pionowo - jak w Simsonie SR50
![]() Innym razem na zakręcie zgubiłem siostrę (i dobrze), bo za zakrętem ściąłem stojące na poboczu dwie WSKi kumpli. Jedną pół dnia składaliśmy, a MZ wróciłem do domu - nie było śladu po zdarzeniu. A ile razy ją pchałem... po górach ![]() Dwa remonty silnika. Było tego trochę... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() |
![]()
ten ersatz czteroetylku ołowiu to do czterosuwów był - w dwusyfie wielkiej rewolucji nie będzie. współczesne paliwa również mają dodatki przeciwdetonacyjne
![]() a mi chodzi po głowie od wielu lat Jawa353 - może nawet jako 350. Stoją teraz na OLX dwie z wózkiem - SAJDA po czesku ![]() ![]() co do porównań ze współczesnymi motocyklami to unikałbym tego. tego NIE DA się porównać. czy 350tka z wózkiem do lekkiego ![]() to sprzęt do jazdy w weekend, z żoną, dzieckiem... na łąkę. inna jakość dnia.
![]() |
#20 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2010
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 2 dni 16 godz 4 min 2 s
|
![]()
Z MZ wspólnego wiele nie miałem, ale inne Józki jeździły (150, 250, 251). W tamtych czasach (dzieciństwo) był to motocykl nowoczesny w stosunku do mojej 1/2 wsk3 + 1/2 wfm. Jeden znajomy, który nabył ode mnie pierwsza tenere 3aj, złamał taka mz150 jak skakał "wyczynowo".
Pamiętam jak ku mojemu zaskoczeniu dostrzegłem napis IFA na tabliczce znamionowej i na drzwiach ROBURA, a wcześniej na baku w emzecie. Połapałem że to ta sama fabryka klepała z różną jakością ![]() IFA to skrót od Industrieverband Fahrzeugbau, a więc Zjednoczenie Przemysłowe Zakładów Budowy Pojazdów.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
XIV ZLOT RFVC / Miłosnikow Zaworów Radialnych | RAVkopytko | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 7 | 21.06.2022 14:28 |
Fan Klub Mitas | enzo | Hamulce, kola, opony | 664 | 30.10.2013 20:52 |
dla miłosników 4x4 | Babel | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 3 | 29.10.2008 12:13 |