![]() |
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#51 |
![]() |
![]()
A co polecacie, np. do 690/700/701. Ori, chyba DID na O-ringach, przeleciał ze 20k, i jakby się nie zatarł na dwóch czy trzech ogniwkach, to pewnie by dalej latał, bo nie wyciągnął się jakoś specjalnie. Na wymianę kupiłem DIDa VX3, zrobił 4kkm i odłazi od tylnej zębatki już tak, że można na świat przez malutkie okienko zerkać. Kupiłem w gmoto, więc chyba żadna podróbka. Zmiana napędu była oczywiście w całości, z uczciwymi zębatkami. trochę lipa, tak czy inaczej.
Edit to EK/Enuma się nadaje do dual sporta (piach itp)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
![]() |
![]()
Mój znajomy gdy kupił GS-800 z przebiegiem 16tyś.km też miał łańcuch CZ. Czy to pierwszy montaż nie wiem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2012
Miasto: Lublin
Motocykl: cz350/ bandit600/ zx12r/ varadero/vfr1200xd
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 9 godz 59 min 27 s
|
![]()
Naprawdę jakiś dziwny dzień, temat zaczął się od ON a skończył na CZ .
![]()
![]() |
#54 |
![]() |
![]()
Potwierdzam. Te EK wytrzymywały mi w offie dłużej niż DIDy. Ntb coś mi się kojarzy że na pudełku z VX3 pisało, że to łańcuch on road?
![]() |
#55 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Rajmundzie dłużej znaczy ile? Bo jestem na wymianie aktualnie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: Warszawa
Motocykl: Tenere 700
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 15 godz 15 min 26 s
|
![]() Cytat:
Jakby ktoś potrzebował zapasowej zakuwki, to mam, a uprzedzam - jest bardzo trudna do dostania ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
![]() |
![]()
niestety juz nie. wiem, ze louis je ma - a wlasciwie mial bo EK/Enuma 525 MVXZ2 124 ogniwa juz nie kupisz
![]() https://www.motozem.pl/ultimate-nx-r...-new-gen-2015/ kiedys bardzo duzy wybor mial Inter Cars. tu maja duzy wybor, a przynajmniej tak to wyglada na stronie: https://www.kettenmax.de/ zakladalem te MVXZ2 do roznych motocykli i znaczaco wyroznialy sie trwaloscia. pamietam Mirka z Krakowa, ktoremu zalozylem to-to do DL1000. objechal Bułgarię i był zdziwiony, ze ani razu nie musial nic podciagac. zrobil na tym napedzie zdrowo ponad 30 tys km - a mały facet nie byl.
![]() |
#58 |
![]() |
![]()
W moich endurakach DIDy do pogubienia połowy rolek odciągały do 150 mth (ok 4000 km) Zawodnicze EK - nie pamiętam dokładnie, ale jednak chyba zvx3, - "dojście" do bardzo dobrej ceny skończyło mi się że 3 lata temu) dobite w podobnym stanie to ok 180 mth tzn do ok 5000 km
Miało to sens jak płaciliśmy za niego może z 50 zet drożej niż za DID vx2. Co ciekawe LC4ce eksploatowanej głównie w offie taki DID po 10.000 km wyglądał jeszcze całkiem dobrze.
![]() |
#59 |
![]() |
![]()
Emek, masz jeszcze ori na 701? Zobaczysz co tam założyli?
Na pudełku VX3 tak stoi, ale na gmoto pisali że się nadaje w off. Nie wiem, ale trochę z gumolitu jak dla mnie, a tylko smar w off stosowałem, a na dłuższe wyjazdy szwenduro oliwiarka. Znaczy białego co wszystko przykleja do łańcucha nie widział i nie był zaniedbany. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Tak, mam. DID tam jest.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Jaki smar do łożyska główki ramy | mariusz1984_katowice | Rama, zawieszenia, napęd | 21 | 26.08.2022 13:00 |
Smar molibdenowy do łożysk igiełkowych | Slowik | Wszystko dla Afryki | 13 | 26.01.2015 10:49 |
Smar Liqui Moly 3509 | kuntakinte | Wszystko dla Afryki | 12 | 04.04.2013 21:57 |