Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > BMW

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 15.03.2022, 12:26   #11
zimny
trampkarz emeryt

zimny's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Garwolin
Motocykl: F800GS ADV
Przebieg: za mały
zimny jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 5 dni 1 godz 25 min 48 s
Domyślnie

kulka, to się nazywa ekstremalne podejście do motocykla

Adaggio, dzięki jak zawsze za podpowiedzi i rady innym także.
U mnie rzecz nie idzie o to żeby cyca nie urwać bo bym zawału dostał pewnie. Rozchodzi się o to aby go nawet nie porysować Zostanę z tym co jest albo zmienię na Heedy Basic, tylko nie podoba mi się że trzeba je zdejmować przy regulacji zaworów...zawsze to jakieś męczenie gwintów w silniku. Sw-Motech chyba nie mają tego problemu ale kosztują niedorzeczne dla mnie pieniądze.

O olej nie zapytam! Ale o opony - krótko, Brzeszczot który dużo zjeździł na GSie mi bardzo polecił Pirelli Scorion Trail 2. To faktycznie oponki o których nigdy, nigdzie nie słyszałem nic złego Ew. Motoz GPS.

Rozważam jeszcze dwie opcje, Tourance zwykłe (?), Heidi K60(). Generalnie 85-90% asfalt, reszta może jakiś ubuty szuter, nie więcej.
Coś ktoś co by tam bez wielkiej rozminy do takiego klocka założyć? Domyślam się że Scorpiony to wybór z gwarancją wzorowego zachowania na asfalcie.

BTW...szkoda że nie ma już Anakee 2... jakie wtedy to było proste.

Mam Tourance Nexty, jeszcze oblecą w kwestii zużycia bo są tak w połowie ale są z 2015r. Może by je zmienić, a może ten sezon pojeżdżę...

Pozdrawiam
zimny

ps. w tym tygodniu dobieram się do ABSu, zobaczymy
zimny jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania