20.02.2010, 04:20 | #32 |
Miasto: Poznań (Tarnowo Podgórne)
Motocykl: RD07a
Online: 4 godz 8 min 19 s
|
hej!
przepraszam, że przestałem przeklejać relację z www.motoamerica2010.pl na nasze forum - ale uznałem, że to dość sztuczne. Jeżeli chodzi o afrykę: - naprawdę zdarzył się jakiś cud! Rozmyślałem już serio czy bardziej mi się opłaca jechać ze zbiornikiem Włodara pod pachą na tylnym siedzeniu Gs-a czy też spedycja lub w ostateczności zrzucenie w przepaść i naprawdę byłem tym podłamany. Dzień po kulminacji probemów przeładowaliśmy wszystkie bagaże i moją ważącą nieco ponad średnią krajową osobę na GS-a a na Afri wsadziłem kumpla Dimę na lekko - by pojechał jak najdalej zanim zaczniemy się holować itp. NIE MAM POJĘCIA CO SIĘ STAŁO. - Przrzestało się ślizgać sprzęgło (ciągnęła ostatnie dni ze mną (115kg) i wszystkimi bagażami po asfaltach przy naprawdę agresywnej jeździe i wyprzedzaniach nawet 160km/h - Przestała brać olej oraz wodę! -przejechała przez Andy przełęczą 4900mnpm oraz przeżyła kilka off-ów na piaskach Atacamy i wydmach Atlantyku. NIE DO WIARY - jestem ogromnie ciekaw jej stanu - i mimo, że jest teraz na 100% OK zlecę jej pełną rewizję bebechów po powrocie. Teraz piszę z Buenos Aires - ostatnia noc po zakończeniu trasy, motocykle już nadane w firmie spedycyjnej. Jeżeli chodzi o moje pozostałe "nieszczęścia" na tym wyjeździe - to całość przypomina historię aborygena co to próbował wyrzucić swój stary bumerang i mu się nie udawało.... (a bolało) Wiem, że joke stary i z brodą ale nie mogłem się opanować - skradziony kask został odzyskany przez policję z Montevideo - oddany w stanie nieużywanym - wczoraj pokwitowałem odbiór - zaginiony bagaż znalazł się w pierdolonym Madrycie po 43 dniach.... więc również go właśnie odebrałem, co z jednej strony cieszy-a z drugiej strasznie wkurza, gdyż totalnie pozabudżetowo popłynąłem na ładnych parę tyś kupując WSZYSTKO nowe od butów, kurtki i kasków do śpiwora i ciuchów cywilnych. Teraz mam 2 komplety - i mam nadzieję że gnojki z Aerolineas Argentnas nie każąmi zapłacić za nadbagaż - bo to mnie chyba szlak trafi ze złości - no i wreszcie ostatnia sprawa - skazana na śmierć Afri- ŻYJE, Jeżdzi i jeszcze pewnie posłuży... Na tym kończę i dziękuję wszystkim wspierającym i kibicom oraz służę ewentualną radą na przyszłość gdyby kogoś nioslo w te strony Maciej Graczyk |
|
|