|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
15.06.2008, 23:07 | #11 |
A tak przy okazji głośnego sprzęgła. Jestem ciekawy ilu z Was przed ruszeniem rozkleja tarcze sprzęgła. Nie wiem jak u innych ale w moim moto nawet po 24 godzinach od ostatniej jazdy tarcze są sklejone jak diabli. Łatwo sobie wyobrazić jakie pier…. jest na wałek zdawczy, łańcuch, tylny zabierak nie mówiąc o kłach koła zębatego w skrzyni biegów no i oczywiście również na sprężyny w koszu sprzęgła !! To tak jak by wziąć młot i przecinak i przyp… np. w zębatkę zdawczą.
Moja Królowa po takiej ceremonii (może to i śmiesznie wygląda szarpanie w tył i przód motocykielem, ale to robi swoje…) mówi mi DZIĘKI |
|
|
|