|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
07.08.2008, 00:21 | #10 |
Miasto: Częstochowa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 3 tygodni 4 godz 47 min 14 s
|
Dziękuję Ci Hubert.
A ja wiem z autopsji (samochód), że każda zmiana układu wydechowego, tudzież dolotowego wymaga ponownej regulacji. Producent ustawia motocykl/samochód do tego co zainstalował- do oryginalnego tłumika, oryginalnego filtra powietrza... Każda modyfikacja da efekt dopiero po wieeelu próbach lub wstawieniu sprzęta na hamownie i pomiarach. Pusty i krótki tłumik da wam noc na wysokich obrotach, ale stracicie dół. Spaliny zbyt łatwo wypadające w silnika to też nie jest dobra rzecz. Cylindry nie mogą pracować tak jak powinny, bo spaliny mające powodować wzrost ciśnienia mieszanki w drugim cylindrze zdążą wylecieć... Trzeba sobie zadać pytanie- "jak używam motocykla"? i dostosować sobie go pod siebie.