|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
01.08.2011, 10:08 | #1 |
Miasto: Częstochowa
Motocykl: RD07a
Przebieg: 53kkm
Galeria: Zdjęcia
Online: 4 dni 21 godz 57 min 6 s
|
Pozostawiony motor w Rosji i co dalej
W zwiazku z tym ze nie dane było mi zakonczyc tegoroczna wyprawe na Magadan no motocyklu ( kontuzja obojczyka ) i zmuszony byłem wracac samolotem i pozostawic motocykl w Jakucku, mam kilka pytan, moze ktos wie i pomoze.
pierwszy pomysł-rozwiazanie Sprzedanie (legalnie-oficjalnie) tego motocykla tam na miejscu, dodam ze potencjalnego kupca mam.Jakie dokumenty musiałby tu przygotowac i co zrobic z "wryminnywozem" (tu chciałbym równiez dodac ze ten mam z granicy Białoruskiej a nie Rosyjskie..... bo na granicy Białorusko-Rosyjskiej w tym roku nie było juz zadnej kontroli i dokumentów ), aby nabywca mógł legalnie zarejestrowac moto w Rosji. drugi pomysł-rozwiazanie Sprzedanie motocykla tak sobie "bez papierów" tablice rej. przywiozłem ze soba ( wiec tu u nas bym go wyrejestrował ). Czy czekaja mnie wtedy jakies konsekwencje zwiazane z "wryminnywozem" itp.itd jesli tak to jakie moga byc.......... trzecie pomysł-rozwiazanie Pojechanie po motocykl w przyszłym roku.Czy w tej sytuacji powinienem to gdzies zgłaszac, przedłuzac "wryminnywoz" itp itd, Chyba ze komus z was przychodzi do głowy inny, lepszy pomysł to bede bardzo wdzieczny za podpowiedzi. |
|
|