![]() |
![]()
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#21 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Reszel
Motocykl: Varadero 1000 & TA 650? 700 Magadan Edition & Yamaha gryzzli
![]() Online: 3 dni 2 godz 32 min 46 s
|
![]()
Deny! Wcale nie musisz w Maju lecieć na Magadan. Wbij się na troszkę do Mongolii i będziesz miał wriemiennyj od nowa. Naprawdę warto.Ja miałem podobne przygody do twoich w tym roku. Ósmego lipca w Mongolii miałem poważną glebę w wyniku której złamałem dwa żebra 5i6 z przesunięciem oraz obojczyk-kość poszła na zakładkę. Wróciłem na kołach tylko dzięki życzliwości i pomocy kolegów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Łódź
Motocykl: RD01
![]() Online: 2 miesiące 3 dni 22 godz 43 min 27 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Częstochowa
Motocykl: RD07a
Przebieg: 53kkm
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 dni 21 godz 57 min 6 s
|
![]()
wolly sorry ale nie bardzo jarze o co chodzi z tym "zdjęcie pod Маска скорби obowiązkowe razem z afrii "
![]() wszyscy macie ciekawe pomysły za które dziekuje, ale tak jak pisze Majo ja bardzo obawiam się tego jak "zachowa" sie moja Afryczka po rocznym urlopie czy bedą problemy z jej uruchomieniem itp itd..... a kontynuowanie jazdy w kierunku Magadanu samemu takim nieprzygotowanym motocyklem może być ryzykowne. Mam nadzieje że może uda się kogoś znaleźć kto w przyszłym roku bedzie jechał w tamtym kierunku i uda się połączyć siły od Jakucka ( wstepnie jestem umowiony ze Sławkiem który też pozostawił w tym roku swojego KTM-a w tamtych stronach jego moto stoi w Czicie), zobaczymy za ten czas może wiele się wydarzyć...... Może obalą Łukaszenke i zniosą wrimiennyjwwoz .............. Z mongolii ze złamanym obojczykiem i żebrami na kołach to szacun....... ja tez miałem takie myśli ale miałem obawy że jazda z taką kontuzją może doprowadzić do konkretnej gleby i prawdziwego nieszczęścia............ale gratuluje Wolly dodam jeszcze że z wizą dwukrotnego to raczej nie ma problemu , ja taką miałem w tym roku chociaż teoretycznie nie potrzebowaliśmy ale zrobilismy na wszelki wypadek........chociaz jak wiadomo nie przydało się Teraz tez okazało się że w przyszłym roku w maju , po raz drugi zostane tatą............ wiec data wyjazdu bedzie tez uzależniona oczywiście od tego wydarzenia, a z wrymiennym zawsze jakoś się załatwi cos na granicy przecież celnik też człowiek!!!!!!! Ostatnio edytowane przez deny1237 : 04.10.2011 o 19:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Miasto: Rzeszów
Motocykl: RD07
![]() Online: 4 dni 3 godz 4 min 0
|
![]() Cytat:
Pewnie pamiętasz mnie z XRK jechałem wtedy taką niebieską XJR-ką.W grudniu w tamtym roku kupiłem tanio Afryke i całą zimę ją robiłem.Ubrałem ją odpowiednio,alu kufry gmole etc. Ale do czego zmierzam... Dużo pomysłów było na wakacje 2012r.Pierwsze była Mongolia potem Magadan a teraz Magadan przez Mongolie i Kazachstan albo odwrotnie.Dlaczego tak?Bo nie chciał bym wracać tą samą trasa która jechałem w jedną strunę.Więc chętnie się do was "przykleje".Musimy dograć tylko termin i trasę.Ja mogę się dostosować.jak coś wal na ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Gliwice
Przebieg: 59000
![]() Online: 3 dni 2 godz 51 min 35 s
|
![]()
Czołem dziewczyny - pozwólcie że dodam swoje dwa słowa - też byłem na XRK z Jolą - takim fazerem czerwonym lecieliśmy mam nadzieje ze nas ktoś pamięta. Heh fajnie ekipa się zbiera : ))) Też kupiłem Afryke w zimie, i też ją ubrałem odpowiendnio na BAJKAŁ (marzy mi się tam pojechać) tak samo jak Grendziol podobna hitoria.
Fajnie by było pojechać razem (ja bym chciał z żona pojechać) ale do rzeczy - spotkałem ostatnio taką naza koleżanke amazonke Lilke (takim BMW jechała co się popsuł - napewno pamiętacie). Zadzwońcie do niej jak będzie planować wyjazd bo oni się wybierają nad Bajkał przez Mongolie i Kazachstan w wakacje 2012 - oprócz Lilki jeszcze parę osób będzie jechać m.in z XRK. PS. Doszły mnie również ostatnio ploty od ludzi z XRK z którymi mam kontakt że Hubert z Dominiką kupili badź są w trakcie kupowania dwóch TRANSALPÓW i podobno transalpy nie mają służyć do stania w garażu : ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Miasto: Rzeszów
![]() Online: 4 dni 3 godz 4 min 0
|
![]()
Hehe proste że pamiętam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Gliwice
Przebieg: 59000
![]() Online: 3 dni 2 godz 51 min 35 s
|
![]()
A mi dalej w głowie siedzi Bajkał : ))) Magadan odpada bo ja bym chciał jechac we dwie osoby, no i tak długo urlopu bezpłatnego nie dostane. We dwie osoby do Irkucka dojedziemy spokojnie - pozatym Magadan to jest jednak dosyć droga wycieczka.
Na Katyńskim byłęm raz tylko - ale w 2012 jest znowu 3 tygodnie więc nie wykluczam. 3 tygodnie to jest dobra opcja - bardzo dobra zwłaszcza jak się już wie co i jak. Nic nie jest pewne oprócz tego że w domu siedzieć napewno nie będziemy hahaha W każdym razie Granda - grubo planujesz : ) Naprawde konkretnie się zapowiada Pzdr |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wiza do Mongolii w Rosji | Azja | Kwestie różne, ale podróżne. | 4 | 04.08.2013 17:07 |
Wiza do Rosji, rejonizacja, Kraków | lecchu | Przygotowania do wyjazdów | 10 | 05.06.2013 15:27 |
Wjazd do Rosji | sztaflik | Przygotowania do wyjazdów | 10 | 29.01.2013 09:57 |
Powódź w Rosji - 2012 rok | Cezary | Kwestie różne, ale podróżne. | 3 | 09.07.2012 11:00 |
Wiza dwukrotnego wjazdu do Rosji na 3 m-ce | pborus | Przygotowania do wyjazdów | 18 | 15.02.2010 19:55 |