|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
04.11.2008, 01:15 | #1 |
Miasto: Warszawka
Motocykl: RD07a
Przebieg: 66666
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 21 godz 47 min 41 s
|
Kierunek opon anake
Może się to jeszcze komuś przyda. Jak zmieniałem opony to mi się wulkanizator upierał, że strzałka pokazuje kierunek obrotu opony i tak je założył. Może tak jest w większości opon. Tylko, że na tylnym anaku na strzałce jest napisane rear. Sugeruje to, że należało by ją założyć w odwrotnym kierunku. Teraz oglądałem inne opony na których na obu strzałkach jest napisane direction. I jak patrzy się na jodełkę to są w przeciwnych kierunkach na tyle i przodzie mimo, że kręcą się w te samą stronę. Wygląda na to, że nie można wierzyć gumiarzom i przy anakach zakładac strzałką do tyłu czyli tak jak jest na niej napisane. Poprostu jest inaczej niż w autach.