![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2011
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 dni 18 godz 22 min 53 s
|
![]()
Mam problem z Larkiem 35 AT z Automapą. Byłem teraz z Rumunii i problem wygladał tak: Pierwszego dnia wszystko O.K., elegancko dojechałem do Oradei. Drugiego dnia jadę do Sapanty i w pewnej chwili GPS po prostu wyłącza się. Próbuję włączyć, bez efektu, GPS nie startuje. Za ok. 20 min. kolejna próba. O.K. GPS startuje, ale po jakimś czasie (ok. 20-30 min.) znowu pada i tak w kółko. Za dwa lub trzy dni spotykam na stacji benzynowej Rumuna na TDM-ie z takim samym GPS-em. Opowiadam mu o problemie, i mówi, że mi to zrobi. Zdejmuje siodło i pokazuje mi taką okrągłą, plastikową tuleję na przewodzie między GPS-em a akumulatorem,która nie daje się otwierać, a w której są zamknięte jakieś części. Mówi, że ta część w tulei przegrzewa się, i że ją odłączy, i podłączy GPS-a bezpośredni do akumulatora. O.K., jak powiedział, tak zrobił i...super, wszystko działa, problem zniknął. I działało do końca mojego pobytu w Rumunii. Wracam do Polski, i na Słowacji...znowu GPS pada. I objawy dokładnie takie same jak poprzednio.
Czy ktoś wie o co tu chodzi, na czym polega problem i jak się go pozbyć? Będę wdzięczny za wszelkie rady... Ostatnio edytowane przez Fausto : 16.07.2013 o 21:13 |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Problem z CDP?! | killjoy | Przygotowania do wyjazdów | 2 | 13.06.2014 11:56 |
Problem z rolgazem | Franko | Wszystko dla Afryki | 11 | 19.01.2014 19:13 |
Problem z serduchem RD 07a | Belfegor | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 6 | 16.04.2012 12:37 |
Mam problem | Lewar | Układ elektryczny i zapłonowy | 48 | 11.03.2011 11:43 |