|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
16.06.2014, 12:59 | #1 |
Miasto: Łódź
Online: 2 dni 1 godz 7 min 4 s
|
Potrzebna pomoc - Poznań
Cześć,
Dzisiaj rano przyjechałem do Poznania i mam problem z motocyklem (transalp 650). Jechałem autostradą tak 130 km/h przez jakieś 100 km. Zjechałem na stację, dotankowałem ok 9l, zrobiłem krótką przerwę i pojechałem dalej. Kiedy tylko wyjechałem z powrotem na trasę moto zaczął się dławić powyżej 4 tysięcy obrotów. Przy odkręconej manetce chwile się szarpie po czym obroty spadają. Nie przekraczając 4 tys obrotów jakoś jedzie w miarę równo pracując. Nie idzie jechać szybciej niż 90 km/h. Co mogło się stać? Nigdy wcześniej czegoś takiego z nim nie miałem. Mój strzał jest taki że na stacji było trefne paliwo - ale na dobrą sprawę to się nie znam. Nie jestem z Poznania, zostaję tutaj do środy. W czwartek planowałem wyprawę na Litwę i dlatego chciałbym to ogarnąć jakoś tutaj. Czy jest ktoś kto mógłby mi pomóc w następujący sposób: a) zna się i sam może pogrzebać przy motku b) zna jakiś zaufany serwis który może polecić W godzinach 9-17 przebywam w biurze, poza tym jestem do dyspozycji. Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. EDIT: W razie czego to jest mój nr tel - 664 036 161 |