|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
01.02.2009, 03:40 | #1 |
Miasto: Luboń & New Ross
Motocykl: RD03
Przebieg: 77777
Online: 19 godz 39 min 42 s
|
Uszczelniacz wałka zdawczego?
Więc moja Afryka bierze trochę dużo leju, temat poruszany już na forum kika razy. Jednak sprawa u mnie wyglada nieco inaczej. Zauważyłem, że mam zaolejoną pokrywke zębatki. Olej nie kapie, ale jest mokro. Zdjełem zębatke wyczyściłem ładnie i po małej rundzie znalazłem tam jakieś krople oleju. Wałek zmiany biegów suchy. Udałem się więc do serwisu Hondy, mówie, że chciałbym taki uszczelniacz, koleś otworzył program, wyskoczy rysunek elementów skrzyni i ... no właśnie, żadnego uszczelniacza tam nie było? Powiedział mi, że uszczelniacz musi być razem z łożyskiem. Nie bardzo chce mi się wierzyć. Nie ściągałem jeszcze zębatki, żeby sprawie się przyjrzeć. A za pierwszym razem nie zwróciłem uwagi. Więc pytam szanownych posiadaczy praktyków Afryki, jak to jest? Zapewne ktoś składał skrzynie, i może sobie przypomni, czy jest tam jakiś uszczelniacz? A jak jest to jakie wymiary ? RD03 z silnikiem 650
|
|
|