|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
27.08.2015, 23:13 | #25 |
Miasto: Bielsko-Biała
Motocykl: zJAWA 350 TS
Online: 5 miesiące 2 dni 15 godz 54 min 12 s
|
13.08.2015
Po wieczornym ViR-owaniu z Podlasiakami wstajemy w wstanie zadziwiająco dobrym i powoli zabieramy się za sniadanko - plan na dziś rundka dookoła Wigier. Jedziemy w 4 motocykle, poza nasza dwójka, para na lżejszych sprzętach: Jola na DR350 oraz Tomek na XR-ce. Planujemy spokojne szuteki - co chyba wyszło nam dość dobrze, chociaż i kawałki asflatu były. W czasie tej przerwy miałem możliwość przejechać się na XR-ce, niezły dzik, ale jak tylko wsiadłem na "Babcie" - wiedziałem, że to moje moto, nie telepie, spokojnie i komfortowo - choć różnice w masie czuć - po prostu inna bajka, inne zastosowanie. Jadąc dalej wzdłuż jeziora trafiamy na miejscówkę, gdzie możemy zostawić motocykle i podejść nad wodę: Woda w Wigrach jest czyściutka, w końcu to park narodowy: Widoczki z reszta też niczego sobie: Na pomoście przedstawiciel lokalnej młodzieży robi nam fotę: Ruszamy dalej - jedziemy pod klasztor: Znów zestawem, szutro-asfaltowym wracamy do Płaskiej, gdzie się rodzielamy: Jola i Tomek idą do Wodnika, a z Młodym jedziemy jeszcze na koniec Polski - na przejście graniczne na kanale Augustowskim: Po powrocie na pole namiotowe zaliczymy kąpiel w jeziorku, i małe zabawy z apratem - oto wilq'u wodny: oraz siakieś wodorosty: Dzień kończy piękny zachód Słońca: Jeszcze chwila integracji i spadamy w kimę, przed nami znów sporo kilometrów.
"Logowanie się na forum jest jak wchodzenie do knajpy za rogiem - zawsze te same mordy przy barze, barman rzuci drwiną a kiblu trochę śmierdzi... Jednak się przychodzi." by Matjas Nie piję alkoholu skażonego....akcyzą. |
|
|