![]() |
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#28 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Emigracja. Hamburg
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 19 godz 14 min 51 s
|
![]()
u mnei nie trzeba bylo żadnego ściągacza. sprezyna napina się dopiero po dokręceniu nakrętki koronowej. miałem w głowie jak to rozbierałem ''żeby nei zrobic błedu, i nie dostać sprężyną w dziób'' ale nei bylo takiego zagrozenia, a przygotowane 'sciagacze' do sprezyny - nei przydaly sie.
wyjmij amortyzator, poluzuj nakrętki koronowe (!) odkręć dolne jarzmo i sprezyna zleci. składajac, zaleca się uzyc kleju do gwintów, jakiegos do rozłącznych polaczen nie takiego na zawsze. od wkladasz ją na tłok, rozprężona, zupelnie luzna, zakręcasz jarzmo. i dopiero pierscienie - ją napną jak dokręcisz ![]() wazne, żeby ją napiąć. bo mozesz zaliczyc glebe jak ja. gdybym skręcał ją za 1 razem 'na stoliku' a nie na motocyklu, to zobaczylbym ze jest luzna i podkladka wyskoczy. a że ciężar motocykla dociskał.. moj błąd ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kłopot z prądami - regler, przerywacz kierunków czy też coś innego ?? | slafo | Układ elektryczny i zapłonowy | 13 | 28.05.2013 21:40 |
Problem z tylnym amortyzatorem ;/ | Kuba | Rama, zawieszenia, napęd | 4 | 30.05.2008 18:36 |