I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
Miasto: Scyzortown
Motocykl: No Afrika anymore
Online: 1 rok 6 miesiące 3 tygodni 2 dni 21 godz 57 min 13 s
Cytat:
Napisał Pirania
Automaty miałem w autach i skuterech ale normalnym moto..nie wiem..gdzie zabawa biegam, sprzeglem, obrotami..? Jako osoba bez doświadczenia powiem ze nie wyobrażam sobie automata w normalnym moto, w terenie etc. Chyba zapisze się na jazdę próbna NAT..
Emek,
masz automata w swojej NAT ?
Emek nie ma automata i nie będzie mieć takiego cuda w motocyklu. W terenie każdy automat wykazywał będzie większe lub mniejsze niedoskonałości i nikt mnie nie przekona że w offie będzie tak samo jak w manualu. Nie będzie bo nie ma takiej opcji. Ciekawi mnie za to jedna sprawa jeśli chodzi o zachowanie skrzyni i pracę silnika. Mianowicie w każdym automacie jaki użytkowałem pojawia się problem, który ja nazywam czasem reakcji niezdecydowanego. Chodzi o taką sytuację daję w palnik i skrzynia redukuje biegi i rosną obroty. Dokładnie w tym momencie zamykam gaz bo się rozmyśliłem i jednak nie chcę przyspieszać. We wszystkich skrzyniach, którymi jeździłem tutaj pojawia się moment zawahania co tu kuwa zrobić, który trwa dość długo i pozostajemy w tym czasie bez napędu (w sensie skrzynia myśli co tu zrobić, obroty skoczyły a moto nie reaguje i nic się nie dzieje). Nie wiem czy jasno i precyzyjnie się wyrażam ale to zjawisko jest upierdliwe. Ciekawi mnie jak to jest w DCT.