|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
13.06.2018, 22:06 | #1 |
Motocykl: RD07a
Online: 12 godz 57 min 38 s
|
Dobór panewek - potrzebuję pomocy
Korzystając z okazji witam wszystkich forumowiczów, gdyż jest to mój pierwszy post na forum.
Nadszedł czas na remont(nadmierne zużycie oleju), rozkręciłem cały silnik, przebadałem pacjenta i nadszedł czas, żeby złożyć zamówienie na potrzebne części. Wiem, że w FAQ jest to opisane(czytałem), mam też manual, nurtuje mnie jednak tabelka, która wskazuje jaką selekcję/kolor panewki zamówić: tabelka.png Oznaczenie na wale: 2 Oznaczenie na karterze: B oznaczenia_walu.jpgoznaczenia_karter.jpg Dlatego osobiście pasuje mi tu "B- Black", ale nie mam pewności dlatego poproszę o pomoc doświadczonych kolegów. Co do panewek korbowodowych, to wybrałem już i zamówiłem panewki "E - Yellow" bazując na oznaczeniu korby: A2 oznaczenie_walu_i_korb.jpg i posiłkując się tabelką z manuala: tabelka2.png Mam nadzieję, że dobrze to zlokalizowałem i liczę na potwierdzenie |