|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
22.09.2022, 13:28 | #1 |
trampkarz emeryt
|
Komplet turystyczny - tekstylny do max 2500 cebulionów?
Cześć,
temat taki a nie inny. Raz na parę lat zmieniam ciuchy motocyklowe. Pierwsze (Modeka Silas i jakieś spodnie modeka) służyły 7 lat, obecne Modeka Extremadura - też 7. Czuję że czas na zmianę...ale mam mętlik. Absolutny max to 2,5k cebulionów, chętniej 2 a najchętniej jeszcze mniej Wymagania: - 3 warstwy (jeżdżę plis minus 0-13 stopni wszystkie warstwy, 14-23 tylko membrana, powyżej 25 bez membrany i podpinki) - dobra - bardzo dobra wentylacja jak w Extremadura, - super jakby był dopinany kołnierz jak w Extremadura, - wygodne i do jazdy w temp 3-30 stopni. Ogólnie nastawiłem się na: - Modeka Panamericana - RST Adventure - .....nie mam pomysłu. Mierzyłem RST - ciężka ale wygodna, leży idealnie. Niestety model X ma 2 warstwy tzn membrana jest z podpinką i mi się to nie podoba. Bardzo sztywna i ciężka dość. Gdyby miała 3 warstwy jak poprzedni model to bym kupił wczoraj w sklepie. 2 warstwy to dokupowanie jakiejś membrany czy czegoś takiego...nie podoba mnie się to zbyt ale może ktoś mnie olśni co zyskuję (poza tym że wygoda i nic się nie przesuwa, fakt) Rebelhorn Patrol - jakoś niezbyt wygodna i w chusteczkę ciężka. Ciasne rękawy! Wiem że są różne inne marki, Rebelhorn Cubby, tania i ciekawa się zdaje. Może coś podpowiecie, motocykli miałem 20 w życiu ale ciuchy moto to dla mnie jeden zakup na prawie dekadę no i dotychczas z zadowoleniem Modeka. Kompletnie nie chce mi się doktoryzować z tematu a jak oglądam i czytam to głupieję. Chętnie bym pozostał przy marce a najchętniej przy tej Extremadura ale niestety, nie produkowana i nie znalazłem nigdzie leżaków magazynowych. Temat nie jest pilny, zakupy planuję jesień/zima. Dla żony też coś - tylko nie RST ADV bo miała i było to ciężki i sztywne. Kompletnie jej nie podeszło, wcześniej jeździła w Modece. Aha, nie pisać mi tu o Klim, Rukka, BMW itp. Nie ta cena, nie moje potrzeby. Rzecz jasna, planuję nowe ciuchy, nie używki. Pozdro zimny |
|
|