24.11.2023, 19:22 | #11 | |
Cytat:
Z VStreamem na Afrze w pysk nie wieje PS Przymierzałem się wczoraj do GS1300 i jest dużo mniej "potężny" od poprzednika. Owiewki i cała górna część jest jakby chudsza, mniej masywna, szybka to taki chudziaczek, natomiast silnik, nawet bez gmoli, wielki jest i cały czarny (w tamtym malowaniu), co powoduje wrażenie przysadzistości. Był też wyposażony w ten system obniżający zawias i bez problemu przełożyłem nogę stojąc na glebie, gdzie w poprzedniku musiałem to robić stojąc na podnóżku, podobnie jak w ATAS. Bardzo wygodna pozycja, szeroka kiera ale ciut niższej w porównaniu do mojej ATAS, dobry kąt nóg. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, bardzo ergonomiczne. Oczywiście trzeba się przejechać, żeby to ocenić, oby do wiosny Guzik zapłonu przeniesiony z lag na prawą manetkę i do tego taki mały. Wyświetlacz 1 klasa. Menu na oko bez większych zmian w porównaniu do 1250, jak dla mnie już bardzo złożone. Natomiast można sobie zaprogramować funkcje dla dwóch guzików na lewej manetce - np szyba góra / dół lub grzanie manetek. Nie wiem czy wybieranie takich funkcji jak manetki, halogeny, światła dzienne nie są już bardziej złożone niż w CRF1100 pomimo tego pierścienia który bardzo lubię w moim RTku... Ale i tak wolę moją Afrę |
||