|
![]() |
#1 |
Motocykl: RD03
![]() Online: 1 godz 23 min 9 s
|
![]()
Cześć wszystkim!
Mam problem w swojej xt660z tenere. Mianowicie kiedyś już miałem problem z ładowaniem akumulatora, po wymianie regulatora napięcia problem ustał i po dwóch latach problem powrócił. W styczniu korzystając z okienka pogodowego wymieniłem regulator (check engine zniknął) i pojechałem się przejechać, po około 50minutach check engine znów się pojawił a po kolejnych 15min. motor zgasł i przewody od tylnej lampy i kierunków się stopiły. Aktualnie motocykl odpala jeździ z tym że napięcie akumulatora przy odpalonym silniku wynosi 11v, a po wyciągnięciu regulatora plastik wokół jednego pina jest lekko stopiony przy wtyczce również. Pytanie czy wymiana regulatora oraz wtyczki załatwi temat ? Czy to jakiś grubszy temat ? |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Problem z odpalaniem xt660z tenere 2008r. | Don Camillo | Yamaha | 6 | 01.09.2021 20:59 |
Nagły problem z zasilaniem, spadek napięcia akumulatora | Kaju | Układ elektryczny i zapłonowy | 22 | 01.09.2020 17:38 |
Potrzebna pomoc- problem z regulatorem napiecia (chyba) | Mawdusia | Układ elektryczny i zapłonowy | 4 | 23.08.2017 08:28 |