![]() |
|
Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki Montaż i demontaż elementów jak: panele boczne, czacha, owiewki, szyby, kanapy, deflektory, lusterka, osłony goleni, błotniki, naklejki, zegary i linki– tylko oryginalne rozwiązania! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Katowice
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 39 min 57 s
|
![]()
MrHW,
Problem pękającego bagażnika rozwiązałem kilkoma śrubami i klejem epoksydowym. Odkręciłem bagażnik, odwróciłem do góry nogami, powkładałem w te rowki śruby i zalałem wszystko klejem. Trzyma super a i kufer przestał się majtać ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Żernica prawie Gliwice
![]() Online: 6 godz 14 min 47 s
|
![]()
Wolę metodę wasilczuka. Oryginał jest za krótki i wg mnie kufer, zwłaszcza ciężki, i tak sie będzie majtał.
![]() |
#13 |
dziad barowy
Miasto: bielsk podlaski
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 12 godz 44 min 40 s
|
![]()
chodziło mi o to że ja mam bagażnik a na nim płytę givi co dodatkowo podnosi kufer i nie potrzebnie nakręcone jest śrubek i innego badziewia. mogę zrobić taki bagażnik że będzie z rurek i będą w nich wywiercone otworki w które wystarczy wkręcić mocowania do givi i kufer pasuje bez płyty- można to dokupić za kilka zł.
coś w tym stylu: http://www.allegro.pl/item411966511_...i_monokey.html lub take cuś: http://www.allegro.pl/item411964927_...i_monokey.html w afryce wyglądałoby to mniej więcej tak: http://www.africatwin.de/phpbb_x/ads...img1_large.jpg chodzi mi o to że bagażnik będzie przechodził od razu w rączki dla pasażera tak jak na zdjęciu mocowane to będzie tak samo jak oryginał więc nie powinno kolidować z mocowaniem stelaży bocznych.
Africa jest jak kotlet schabowy. im mocniej bita tym lepiej smakuje. rolnik-kaskader RD 07A '96 na starym forum w szóstej linijce ![]() Ostatnio edytowane przez wasilczuk : 08.08.2008 o 14:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
![]()
Ponawiam pytanie. Kiedy i za ile?
![]() |
#15 |
dziad barowy
|
![]()
no właśnie tego pytania sie obawiałem.......
![]() nabrałem ostatnio roboty więc na pewno nie od ręki. myślę że już po sezonie. jeżeli potrzebujesz jeden to mogę zrobić ale więcej to trzeba poczekać cierpliwie niestety. cena będzie dość wysoka bo to sporo jebaniny........ hmmm........ powiem tak. widziałem kiedyś na allegro plastikowy oryginał za 200zł i poszedł od ręki...więc.........moja cena......(dla forumowiczów) 150zł z malowaniem proszkowym+przesyłka. myślę że warto tyle dać i mieć spokój z tym badziewiem. przy okazji można odsunąć mocowanie kufra o kilka cm do tyłu żeby pasandzer miał więcej miejsca.(lub wersja z możliwością przekładania tych mocowań w zależności jak sie jeździ- jeżeli sie uda) nie będę wklejał zdjęć swojego bo to nie jest ta koncepcja jaką mam w głowie obecnie- myślę że jest lepsza. co wy na to? P.S. cwajdek- płytę można sprzedać za 100zł i mieć motor lżejszy o pół kilograma ![]()
Africa jest jak kotlet schabowy. im mocniej bita tym lepiej smakuje. rolnik-kaskader RD 07A '96 na starym forum w szóstej linijce ![]() Ostatnio edytowane przez Dzieju : 16.02.2013 o 00:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Wiktorów
Przebieg: 49000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 6 godz 32 min 53 s
|
![]()
Wasilczuk jestem za. Koncepcja podoba się. Piszę się na takie ustrojstwo.
Tym bardziej , że mój jest pękniety. A co z mocowaniem kufra ( chodzi mi o ten uchwyt przy zamku ). Sam będziesz to takiego rzeźbił czy element do kupienia w givi? Potrzebuję takie do mocowania kufra bocznego. Poprzednik miał glebę i nie da rady przypiąć kufra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
dziad barowy
|
![]()
wiem że można dokupić grzybki i zatrzask cena około 20zł tylko nie mam linka na tą chwilę.
![]() |
#19 |
|
![]()
http://www.louis.de/_40fcf8fb51d5626...2989&anzeige=0
Louis za 7 ojro to można dostać. Tylko czy jest polski dystrybutor. Jest http://www.moto-akcesoria.pl/product...oducts_id=9165
Piotr Ostatnio edytowane przez MrHW : 08.08.2008 o 16:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Gość
Online: 0
|
![]() |
![]() |