![]() |
![]()
|
GPS Wszystko co związane z elektronicznymi pomocami nawigacyjnymi. Sprzęt, mapy, porady. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#31 |
Konto zamknięte na stałe
![]() Zarejestrowany: May 2012
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 dni 7 godz 52 min 54 s
|
![]()
Ano niby ma. Czy w bieżącej wersji również jest to właściwie nakładka na mapy Google? Nie pracuję z Windowsem, nie sprawdzę w tej chwili jak się ma najnowsza wersja tej aplikacji, czyli TyrePro do swoich poprzedniczek (http://www.tyretotravel.com).
Jej interfejs jest szalenie mało intuicyjny i niedopracowany. Szkoda że TomTom zdał się na zewnętrzny produkt. Nie żeby aplikacja Garmina była jakaś cudowna, co to to nie. Jednak mimo wszystko łatwiej jest mi ją ogarnąć niż TyrePro. W TomTomie podoba mi się możliwość zaplanowania trasy na smartfonie/tablecie i przesłanie jej przez "chmurę" do nawigacji. Nie szukałem takiej funkcjonalności w Garminach, czy nowsze to mają? Zatrzymałem się na nuvi 25xx i 62s ![]() A obie firmy mogłyby skupić się bardziej i zrobić coś online a la Furkot.com.
![]() |
#32 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Ja do planowania tras czy na moto czy na rower gorski czy szosowy uźywam tylko mapsource np
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2016
Miasto: Wołomin
Motocykl: CRF1000L
Przebieg: 11000
![]() Online: 2 dni 14 godz 9 min 4 s
|
![]()
a ja zawsze google maps, potem zamieniam na gpx i do nawigacji.
Z GPS62 jest tylko problem że jak zrobiłem przez BaseCampa z GPX rutowalną trasę to nawigacja się wykszaczała i wywalała info że nie może tego przeliczyć ![]() W TomTom podobno jest tak że jak wgram GPX to on sam przerabia to na rutowalną trasę? |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
|
![]()
Mapy Garmina są dużo lepsze niż Google, szczególnie w trudno dostępnym terenie, np górskim. Nie miej takim w który można dojechac szosowym motocyklem czy zwykłym autem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
![]() |
![]()
Ja używam do planowania tras offowych https://www.gpsies.com, potem zapis w dowolnym formacie i do urządzenia. Fajny bo podczas pracy jest dostęp do 10 map plus jest nakładka szlaków i tras rowerowych..
Zaraz wypróbuje BaseCamp Po 1/2h zabawy BC jest mega! GPSie będzie służył jedynie do weryfikacji.
Życie jest za krótkie żeby jeździć singem czy rzadówką.. ![]() Ostatnio edytowane przez Pirania : 17.10.2016 o 13:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2009
Miasto: Frankfurt/M
Motocykl: Elefant 944ie
Przebieg: 54420
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 12 godz 4 min 21 s
|
![]()
Wątek taki w miarę świeży nawigacjowy to spytam tutaj..
![]() Czy opłaca się kupić używkę nawi? Zastanawia mnie taka sprawa, co wtedy, gdy.. ekran dotykowy przestanie działać, czy jakiś guzik, czy coś. Nie chciałbym kupić sprzętu za powiedzmy tysiaka i potem dowiedzieć się przy chęci ew. naprawy, że koszt byle czego przewyższa cenę urządzenia. Napaliłem się na Monterrę.. ![]()
![]() |
#37 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2016
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 3 godz 17 min 38 s
|
![]()
Kwestią opłacalności jest kwestia ceny. Jak monterra za tysiaka to spoko, bo nowa 2 kosztuje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Wlkp
Motocykl: CRF 1000D Transalp-XL650V CB750 BMW-R850R
Przebieg: 400
![]() Online: 6 dni 53 min 12 s
|
![]()
No ja po przeczytaniu wątku od razu chciałbym monterre. Co prawda prawie rok minął od wpisów tutaj i być może coś się zmieniło. Na razie zainteresowałem się Zumo 595LM , to chyba ostatni wypust, ale nie ukrywam,że zdarzało mi się jechać z kolegami na GSach, którym Garmin potrafił płatać figle, których zwykły chińczyk z automapą nie robił.
To oczywiście drastyczny przykład, ale nie ukrywam,że chciałbym mieć taką nawigację, która wykorzysta możliwości zarówno Garmina jak i map pod androida lub inne windowsy. Czy Monterra ma jakiegoś swojego następcę ? POMOCY ludziska, bo muszę coś kupić przed gwiazdką. A ceny powinny być teraz lepsze. Ostatnio edytowane przez HarryLey4x4 : 10.12.2017 o 19:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
|
![]()
Monterry już nie ma
![]() Jest za to dobra cena na Montanę w promocji z mapą Polski http://www.sklep.tszoda.pl/440-garmi...po-polska.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Wlkp
Motocykl: CRF 1000D Transalp-XL650V CB750 BMW-R850R
Przebieg: 400
![]() Online: 6 dni 53 min 12 s
|
![]()
A gdybyś miał wybrac Montanę lub Monterrę? To co polecisz ?Wiem ,że wsparcia dla Monterry już nie ma, ale jednak te sprzęty można czasem dostać w używce
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Problem z TomTom Rider V1 | Kojot | Hardware | 11 | 22.07.2013 00:53 |