|
![]() |
#1 | |
trampkarz emeryt
![]() |
![]() Cytat:
![]() ![]() NAT poza zasięgiem, KTM1050/1090 (bardzo mi się podoba!) też budżet przekraczał za dobrą sztukę, 990ADV - ni ma na rynku i nie mój styl jazdy raczej na asfalt są lepsze, DL1000 po 2014 budżet za dobrą sztukę + silnik specyficzny. Wiadro ciężkie, za ciężkie zdecydowanie. F800GS - nie planując terenu nie widziałem sensu dętek i szprych. Ceny także na granicy budżetu za takie z niewielkim przebiegiem. No i jakoś...co tu gadać, jak BMW to trochę ciekawość boksera. DL650! Tak, zdecydowanie tak, ale miałem i nowszy i starszy - na dziś nie mogłem znaleźć godnego egzemplarza w cenie którą uznałbym za właściwą. Naprawdę słabo z rynkiem tych maszyn (a tam np. 100kkm oznacza co innego niż w GSie). Plus uznałem że fajnie byłoby mieć trochę więcej mocy i hamulców przy podobnym spalaniu i masie. No i wyszło co wyszło ![]() Pozdrawiam zimny |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Drobne tematy, temaciki elektryczno-biżuteryjne powoli dorabiam:
![]() ![]() Się maluje blaszka, znaczy pomalowałem i niebawem zmontuję na gotowo. Teraz przerwa parę dni bo moto u mechanika znajomego na wymianach płynów ustrojowych i przeglądzie. Wczoraj jak w korku jechałem - zauważyłem jak różni się kardan od łańcucha. Ostatnio na kardanie jeździłem hm... w 2009, i była to hąda. Też było inne wrażenie przy ruszaniu niż na łańcuchu. Przy zasprzęglaniu na niemal jałowych obrotach, takie puknięcie w napędzie - jednorazowe. Jak się w korku popuszcza sprzęgłem to za każdym razem puknięcie. Przy wysprzęglaniu nie ma. Gdy zasprzęglam z wyższych obrotów (ok 1500-2000) także tego nie ma, albo jest mniejsze. Ponoć norma (mechanik też tak mówi, że tak pracuje ten napęd - suma wszystkich luzów od silnika po przekładnię). Może posiadacze podobnych podpowiedzą? Mi na logikę... wydaje się to logiczne, bądź co bądź gum zabieraka tu nie ma ![]() Oswajam się, że podobnie jak w autach tej marki - odczucia są nieco inne niż w reszcie ![]() Pozdrawiam zimny |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Takie stuknięcia są normalne. Jak masz przeglądniętego kardana to jeździj i nie przejmuj się tymi odgłosami. Ja w swoim wodniaku dawałem ostro w palnik i po 30kkm wał wyglądał na nieruszony (serwisowany co sezon).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Normalka. Ale, podnieś na centralce i sprawdź jaki ma luz obwodowy na kole.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2019
Miasto: Leśna Dzicz
Motocykl: KTM R
Przebieg: jest
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 3 dni 14 godz 54 min 0
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
ja mogę polecić z czystym sumieniem Zbyszka z Traktu Brzeskiego 80 ale nie wiem skąd jesteś bo leśna dzicz mi nic nie mówi. Pisze o warsztacie z wawki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: May 2011
Miasto: Parczew
Motocykl: Yamaha XT 1200 Z Super Tenere
![]() Online: 1 miesiąc 2 dni 12 godz 28 min 32 s
|
![]()
Zimny, mam wątpliwości, czy aby nowe zabawki na stelażu szyby umożliwią maksymalne położenie/obniżenie szyby? Na początku jeździłem z szybą ustawiona w położeniu najbardziej pionowo ale szybko okazało się, że jak o dwa ząbki położyłem na siebie to zniknęły turbulencje i zrobiło się ciszej, a jak dołożyłem deflektor to już całkiem byłem w siódmym niebie
![]()
![]() |
#8 | |
trampkarz emeryt
![]() |
![]() Cytat:
![]() Tak, wszystko jest tak poustawiane ze szybę można maksymalnie pochylić (lub prawie) i w takiej pozycji bardzo dobrze mi się jechało w trasie po zakupie. Do tego mam w razie potrzeby deflektor niski darkojaka jakby było trzeba. Szyba fabryczna. Także wszystko mierzyłem, tworzyłem i wyginalem z uwzględnieniem tej kwestii ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: May 2011
Miasto: Parczew
Motocykl: Yamaha XT 1200 Z Super Tenere
![]() Online: 1 miesiąc 2 dni 12 godz 28 min 32 s
|
![]()
W takim razie pełen profesjonalizm. Mam założonego średniego darkojaka, na fabrycznej szybie, jeżdżę w kasku typu enduro i jest mi z tym dobrze. Pojawiają się jeszcze kwestie wzrostu czy wysokości kanapy, także nic tylko testować i układać pod siebie.
![]() |
#10 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
No właśnie kanapa w tym moto jest super. Nie dość że mam fabrycznie obniżona to jeszcze ma regulacje. Mając 1.7m wzrostu to istotne.. Po 250km nie czułem że jechałem, bardzo dobrze wyprofilowana etc.
Z tym że mi i na DLu i na trampku na fabrycznych było ok. Także mam niewielkie wymagania. Z deflektorem pokombinuje jak będzie potrzeba w sezonie, też nie mam wymagań żeby było jak na skuterze z żaglem. Trochę niech sobie wieje, mało wybredny w tym jestem. |
![]() |
![]() |