![]() |
#31 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2012
Miasto: mazowieckie
Motocykl: TA600, NT650V
![]() Online: 4 tygodni 7 godz 47 min 9 s
|
![]()
Miałem TW 125. Super sprzęcik ale otarłem się o TW 200 i to była rewelka. Dół silnika ten sam, ciut większy cylinder i duuuużo elastyczniejszy motorek. Rama i reszta w zasadzie ta sama. TW 200 chyba nie występowało w europie w sprzedaży. Moja była kupiona w Japonii. Mało tego na rynku ale w De można upolować.
200-ka miała rozruch el. i kopniak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
![]() |
![]()
taką zmianę można zrobić samemu kiedyś. ważne jest aby to było 125 z uwagi na wymogi formalne. TW200 widziałem w PL w sprzedaży tylko raz.
w AUS wciąż jest sprzedawane suzuki 200 pod nazwą TROJAN. IMO najciekawsza propozycja obecnie jeśli chodzi o moje zapatrywania na pojazd do wszystkiego. naprawdę jeździłbym. to co na zdjęciu to jest seryjne wyposażenie. TW przy niewielkich modach też jest porównywalne ale dość sporo pali ponoć a zbiornik nikczemne 7l bodaj. https://www.advrider.com/2016-suzuki...-awkward-name/ już nie śmiecę więcej w tym małpiastym wątku ![]()
![]() |
#33 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Białystok
Motocykl: Honda Africa Single
![]() Online: 3 miesiące 3 dni 14 godz 30 min 4 s
|
![]()
Zrobiłem dziś 30 km, pierwsze wrażenia z jazdy:
Pozycja za kierownicą jest wygodna, wyprostowana, kanapa mega wypas. Mam wrażenie, że mógłbym tym jechać długo. Silnik pracuje cicho ale przyjemnie dla ucha, czyli tak jak według mnie powinno być w pierdopędzie. Motorek super sobie radzi w mieście, jest żwawy i dosyć elastyczny. Generalnie korzysta się z czterech biegów, przy czym na czwórce można zwolnić do 40 km/h, motocykl nie protestuje i rozpędza się od tej prędkości płynnie. Do 85 km/h przyspiesza żwawo i ochoczo, przy tej prędkości prowadzi się pewnie i stabilnie. Najwięcej jechałem 90 i to nie był max, ale powyżej 85 przyspieszenie jest już odczuwalnie gorsze. Osiągi na miasto zdecydowanie zadowalające, można podsumować, że dobre jak na 125-tkę. W lusterkach widać doskonale... swoje własne ramiona. Jazda na stojąco kiepsko, nogi wygięte w pałąki jak u kowboja, więc łatwo ześlizgują się z gumowanych podnóżków. Ewidentnie jest to motocykl, na którym jeździ się z dupą na kanapie. Biegi wchodzą nieco gorzej niż w CRF i trudno wrzucić luz, ale to zapewne się poprawi po dotarciu. Brakuje mi wyświetlacza biegów, człowiek szybko się przyzwyczaja do dobrego. Potwierdzam, że motorek wzbudza zainteresowanie, wszyscy się patrzą ![]() Maupa poszła do garażu, dalsza część testów na wiosnę ![]()
![]() |
#34 |
![]() |
![]()
takie maluszki jeszcze sa na rynku. Honda DAX 125, silnik pewno ten sam co Małpka, Kawasaki Z125Pro i Suzuki Van Van 125, 200 i 250! ten ostatni to juz całkiem 'poważny' motocykl. co do Yamahy TW to byly 125, 200 i 225. w europie byla chyba tylko 125 dostepna. chinczykow małpujących małpke nie da sie policzyc - na Ali ceny za 125ccm od ~500$ za sztuke. znaczek Honda gratis
![]()
![]() |
#35 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Białystok
Motocykl: Honda Africa Single
![]() Online: 3 miesiące 3 dni 14 godz 30 min 4 s
|
![]()
Mi bardzo się podoba CF Moto Papio SS, w Stanach kosztuje 3 tys dolarów i ma całkiem niezłe opinie, u nas niestety niedostępny. Szkoda.
![]() |
#36 |
![]() |
![]()
Super ta Maupa - gratulacje!
Wolałbym Hunter Cub ale oba odjazdowe motorki są! |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
![]() |
![]()
ja tego CF już gdzieś widziałem
![]()
![]() |
#38 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2010
Miasto: Szikago
Motocykl: Była ST, była DR, była RD03 Rejli. Czas na LC8 Ładwenczer. KTM690R. ATRD07. KTM 950SE
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 2 dni 22 godz 25 min 26 s
|
![]()
Skubaniec wiedział co idzie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
![]() |
![]()
Małpa przerobiona na afri piękna!
Filtr oleju pasuje od innych hąd. Ma też tańszy zamiennik od hiflo: filtr oleju skrzyni DCT CRF1000 CRF1100 NC750X X-ADV 15412-MGS-D21 Badałem też temat powiekszania pojemności. I nie jest to taka prosta sprawa. Mianowicie wraz z zwiększeniem pojemności powinno się zmienić wtryskiwacz. Oglądałem amerykańskie film na którym gość zmieniał wtryskiwacze i badał afr. Wyników nie pamiętam, ale ja odpuściłem na razie powiększanie pojemności. W tym roku nie udało się pojechać na Mierzeję Wiślaną aż pod ruską granicę. Ale kto wie co przyszły rok przyniesie ![]() Dax ma identyczne rozwiązanie sprzęgło/skrzynia co hunter. Małpka ma klasycznie, jak w moto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
![]() |
![]()
Raczej się nie poprawi. Poprawi się po zmianie na 10W40 (fabrycznie jest 10W30). W opisywanym przypadku poprawa nastąpiła po pierwszej wymianie po tysiącu na też hondowski, ale W40. W przyszłości będzie latał na W50 (już nie hondowski) - sprawdzone.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
OEM części Honda power equip., Honda Moto oraz Marine | ramires | Serwis Ramires | 2 | 19.07.2024 13:33 |
Yamaha TTR600 vs Honda XR600R vs Honda XR650R | Wolo | Inne - dyskusja ogólna | 84 | 06.02.2018 11:38 |