17.05.2021, 16:53 | #11 |
Bardzo chetnie. Myslalem o okolo 17:30-18:00 za cmentarzem poludniowym Antoninów- to niedaleko mnie. Tam sa dwie w miare długie asfaltowe proste prawie zero ruchu i spowalniaczy. Mozna by tez nad Wisłą ale tam rowerzystow do czorta.
|
|
17.05.2021, 17:03 | #12 |
Przed chwilą zrobiłem przejazd tak jak na zamieszczonym wcześniej filmie tylko w trybie manualnym skrzyni biegów (reszta ustawień identyczna). Tak jak poprzednio, silnik poszarpując napędza motocykl i opóźnia istotnie redukcję biegów lub uniemożliwia redukcję i utrzymuje stałą prędkość. Jak się nagrało to wieczorem wrzucę filmik. Jak będziecie nagrywać to poproszę w trybie D i manualnym. Thx.
|
|
17.05.2021, 21:46 | #13 |
Nagrałem, bez stelaża i prawdziwej kamerki to tak sobie to wyszło. Na trybie D w obie strony dobrze, w manualu w jedna stronę zwolniła i zredukowała do 1ki w druga już zabrakło prostej. Pewnie minimalne pochylenie drogi było.
Daj swojego maila na a to podeśle. |
|
18.05.2021, 00:01 | #14 |
Dzięki WojtasA
Jakby ktoś jeszcze zechciał wykonać takie nagranie to nie pogardzę. Dwa przejazdy na płaskim odcinku drogi, każdy w obie strony. Pierwszy w trybie D, drugi w trybie manualnym. Rozpędzić motocykl do około 50 km/h, 5 bieg i zdjąć dłoń z manetki gazu aż motocykl zredukuje do 1 biegu, zakręcić i powtórzyć w druga stronę. Ustawienie hamowania silnikiem maksymalne (EB1), moc silnika maksymalna (P1). W kadrze powinno być widać prędkość, obrotomierz i zdjęcie ręki z manetki gazu. Jakby ktoś był chętny a nie ma kamerki to podjadę ze sprzętem - lubelskie i sąsiednie województwa. Gdyby mi ktoś powiedział przed zakupem nowej Afryki, że będę musiał odwalać taki cyrk to bym wtedy patrząc tej osobie w oczy popukał się w głowę. |
|