![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
jedyne zastrzezenie to koniecznosc odlaczania kluczykiem zaplonu po glebie, ale u mnie dopiero 2 tys. km jezdzi. Jak zrobie 10 tysiecy na niej, to wychrzanie zapasowa mikuni i kupie drugiego faceta na backup. |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Motocykl: RD07
![]() Online: 7 godz 46 min 43 s
|
![]()
Ciąg dalszy przygód pompy...
Starą rozebrałem w pół. Fotosy dla potomnych podrzucę niebawem. Konstrukcja taka, że o nieszczelność nie trudno, membrana wygląda na całą, choć momentami guma lekko sparciała. Tak czy siak zajmę się nią jeszcze i postaram doprowadzić do stanu używalności i będę woził jako dojazdówkę . Póki co: kupiłem faceta stąd: http://adventuresklep.pl/product_inf...products_id=75 zamontowałem, ale facet jakiś niemęski bo z afry malucha mi zrobił ![]() Odpala bez problemu... ale chodzi jak by w dwóch trybach. 1. pełen wypas, obroty jak trzeba, spadku mocy nie zauważam. 2. obroty +/- o połowę niższe, na gaz reakcja jak w maluchu w miarę stabilnie. Było tak: Rozgrzewka wszystko ładnie. Ujechałem z 200m, obroty maks w dół. Podkręciłem obroty. Po paru km coś się zaczęło odblokowywać i niestabilnie bardzo ale zaczęła afra wyrywać do przodu. Wyłączyłem silnik na chwil parę, po odpaleniu ponownym wszystko było rewelacyjnie. Zrobiłem ze 4 km i znów to samo ale stabilnie... po kolejnych paru km zaczęła mi gasnąć ale odpalała od razu. Aż w końcu stanęła bez życia i musiałem z 5 min poczekać co by pewnie paliwo spłynęło i znów odpaliła w trybie malucha. Wiem, że niektórzy jeżdżą na tej pompie i sobie chwalą. Więc pewnie coś zrąbałem. Nowicjusz ze mnie, w komarze sprzed lat nie było takich rzeczy jak pompa paliwa ![]() Help... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
22.10.2006, DTN :)
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
![]()
Nie wiem czy to to, ale FACET standardowo jest zalewany olejem konserwującym czeluści. Przed podłączeniem jej w układ paliwowy powinno się przepompować przez nią nieco paliwka na zewnątrz, żeby wyczyścić z pozostałości oleju. Być może jakieś resztki dostały się do Twoich komór pływakowych i zatykają dysze...
YO
![]() |
#14 |
![]() Online: 7 godz 46 min 43 s
|
![]()
Hm... coś mi się zdaje, że szkolny błąd się wdarł
![]() ![]() Dodatkowo potencjalne przyczyny takie: - uszczelniałem na gwincie taśmą teflonową, po tym zerkałem do środka i żadnych szczątków nie było. Po wczorajszej jeździe było już ich pełno. Z jednej strony jest tam jakiś szprytny zaworek i tam też szczątki były. Obciąłem tą taśmę równo z gwintem ale i tak cholerstwo wylazło w przestrzeń. - wspomniany wężyk, którego nie chciałem obcinać i musiał być zawinięty w małą pętlę. Z różnych stron słuchy mnie dochodzą, że układy paliwowe nie lubią takich kombinacji czego sam uzasadnienia nie znalazlem. W każdym razie te trzy rzeczy zalatwiłem i Afra wróciła do starych nawyków, czyli... wyrywa rąsie. W każdym razie, dzięki za pomoc ! pozdr howx |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
Przebieg: 80000
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 1 dzień 3 godz 51 min 25 s
|
![]()
Dzisiaj jadąc z pracy zorientowałem się, że z pompy cieknie mi paliwo... Nie przejąłem się zbytnio, bo drugą (identyczną) miałem w domku
![]() Ps - w cieknącej pompie w siakiś dziwny sposób gumka uszczelniająca i metalowa obręcz (po zdjęciu tego dekla co to zagiętymi blaszkami jest przytroczony) latają luzem - w "zamienniku" wszystko elegancko uszczelnione i spasowane. |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Pompa paliwa. Za ile? | Pawel | Wszystko dla Afryki | 8 | 11.10.2011 12:31 |
Pompa Paliwa | Adagiio | Uklad paliwowy i wydechowy | 8 | 19.05.2011 11:40 |