![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku
![]() |
Wygląd
![]() |
![]() |
#71 |
Miasto: stolica
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 godz 49 min 13 s
|
![]()
Witam wszystkich
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam jak wyjdzie dam znać za tydzień ![]()
#72 |
....OLEJ....
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Pniewy-Londyn
Motocykl: RD07a
Przebieg: 6006 km
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 1 dzień 17 godz 45 min 3 s
|
![]()
Dlatego tez kratka jak dla mnie za groga...
|
![]() |
![]() |
#73 |
Common Rejli
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: R650GS Adventure & LC6 750 Adventure
Przebieg: dupa
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 5 godz 39 min 17 s
|
![]()
Czekam z ciekawością. Oberwałem ostatnio kamieniami i straciłem jedno oczko.
Byle tylko, na wszystkie spalone regulatory swiata, można było przetrzeć reflektory bez demontowania kratki ![]()
#74 |
![]() |
![]()
Ciekaw jestem co z tego wyjdzie.... Czekam na foty.
|
![]() |
![]() |
#75 |
Miasto: Warszawa/Natolin
Motocykl: nie mam już AT
Przebieg: 99999
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 20 godz 53 min 17 s
|
![]()
Chłopy, ja robiłem taką kratkę do RD04 jakieś 3-4 lata temu, opisywałem to jeszcze na starym forum chyba.
Wykonana z kawałka pręta, siatki kupionej w sklepie i kilku blaszek na uchwyty. Pomalowana podkładem i jakąś białą farbą, nie pamiętam co to było ale trzyma rewelacyjnie. ![]() By kml1 at 2010-06-26 ![]() By kml1 at 2010-06-26 Odległość taka aby swobodnie łapa wchodziła ze szmatką. ![]() By kml1 at 2010-06-26 Od góry i spodu zrobione mocowania z blaszek, dolne mocowanie przykręcone do czachy. ![]() By kml1 at 2010-06-26 Siatka kupiona w sklepie z metalowymi rzeczami, w Wa-wie na placu Grzybowskim. ![]() By kml1 at 2010-06-26 Zastosowałem ją również w gmolach: ![]() By kml1 at 2010-06-26 Czas wykonania tej siatki, gdy miałem jeszcze dostęp do wyposażonego warsztatu to 1 dzień, pamiętam że przy spawaniu migomatem siatkę łatwo było przegrzać topiła się bo jest w ocynku. Z ciekawostek okręgi były gięte na wale korbowym od WSK-i ![]() Pozdrawiam!!!
#76 |
Administrator
![]() |
![]()
no i dodaj że koszt wykonania ze 20zł a przyjemność z roboty bezcenna
![]()
#77 |
Miasto: Warszawa/Natolin
Motocykl: nie mam już AT
Przebieg: 99999
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 20 godz 53 min 17 s
|
![]()
Koszt siatki nie pamiętam, reszta była w garażu, przyjemność też była
![]()
#78 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 7 s
|
![]()
Tak jak pisze Dzieju, koszt wykonania pewnie 20 złotych ale...
dodać do tego dniówkę i robi się już o wiele więcej. Dlatego ceny "dla siebie" kosmicznie różnią się od cen "handlowych". Pominę koszt wyposażenia zakładu ![]()
#79 |
Common Rejli
Miasto: Warszawa
Motocykl: R650GS Adventure & LC6 750 Adventure
Przebieg: dupa
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 5 godz 39 min 17 s
|
![]()
Dlatego zapłacę uczciwe dla obu stron pieniądze za takie coś
![]()
#80 | |
Administrator
![]() |
![]() Cytat:
Kiedyś chciałem zrobić dla każdego chętnego pewien gadżet do moto niemal gratis po kosztach materiału ( ok 8zł , firmowe kosztowały ok 30zł) ale padły głosy sprzeciwu od tych co chcieli zrobić na tym kasę. Wiem że żyjemy w czasach ginitwy za pieniądzem ale to nie znaczy że musimy dać się w to wciągnąć. Kiedyś na forum było wiecej bezinteresownej pomocy ( fajnie że jest nadal) ale materializm się również zakradł. Nie chcę rozwijać swojej myśli dalej , ale może czasem warto pomysleć co jest tak naprawdę ważne.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kratka na reflektor Honda Africa RD03 | Look_520 | Wszystko dla Afryki | 5 | 15.05.2013 20:30 |