![]() |
![]()
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2010
Miasto: Inowrocław
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 4 godz 19 min 14 s
|
![]()
Przymierzam się do zmiany napędu w XL 600V, ale nie bardzo wiem co wybrać. Zestawy napędowe oferowane są z zębatkami JT lub Sunstar. Jest zauważalna różnica w cenie. Jakie macie doświadczenia z jedną lub drugą firmą? Co warto wybrać, a czego nie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
mistrzu
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: ?
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 5 godz 55 min 14 s
|
![]()
sunstar ładniej obrobione i seryjnie wsadzane do wielu maszyn. Ponieważ łańcuch zazwyczaj przewyższa trwałeością zębatki wybrał bym sunstar
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2010
Miasto: Inowrocław
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 4 godz 19 min 14 s
|
![]()
Zestaw napędowy DID525 VX 118L + SUNF407-15 + SUNR1-4598-47
Co powiecie o takim zestawie? co to za łańcuch? dobre to to? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: warszawa
Motocykl: trampek 97
![]() Online: 5 dni 5 godz 42 min 59 s
|
![]()
x-ringowe didy to najwyższa półka, wyżej to już tylko możesz tylko tzw złotego założyć , wejdż na strone motorlandu (bezpośredni importer did-a) i poczytaj folderek o łańcuchach
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: B-stok, Leśna Melina
Motocykl: TA PD06
Przebieg: 130 000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 dni 19 godz 43 min 7 s
|
![]()
Na takim łańcuchu przejechałem ponad 40 000 km, prawie się nie rozciągnął, ale strasznie już hałasował. Jeździłem na zębatkach JT i SUN, tył czy JT czy SUN wytrzyma tyle co łańcuch a na przód radzę sunstara żywotność jak jt czyli 15-25tys km, ale sunstar lepiej jest spasowany z wałkiem (kilka mikrometrów, ale zawsze coś jak chcesz przejchać 300 000 na jednym silniku).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
I tu pewnie zależy bo ja ostatnio miałem Sunstara a i wczoraj odebrałem JT i ku mojemu zaskoczeniu JT wchodzi bardzo scisło na wałek (na tą cześć która jest przed zabezpieczeniem i nie pracuje) a Sunstar tak nie miał.
Dodatkowo jeździłem na róznych zębatkach ale tylko sunstar zostawił ślad na grzbietach wypustów wałka - nic to groźnego ale jednak. Ja teram mam JT - zobaczymy jak to wyjdzie |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Kędzierzyn-Koźle
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 3600
![]() Online: 1 tydzień 17 godz 56 min 41 s
|
![]()
łańcuch Sunstar,ale zębatka tylko oryginał !!! co by wałek miał komfort na długo,a właściciel spokojna głowę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
....OLEJ....
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Pniewy-Londyn
Przebieg: 6006 km
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 1 dzień 17 godz 45 min 3 s
|
![]()
Ja zalozylem DIDa Gold i zebatke JT.
Tez ciasniutko wlazla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: łódź
Motocykl: R 1100 GS
![]() Online: 4 dni 22 godz 27 min 57 s
|
![]()
jesli komus zalezy na dlugowiecznosci lancucha to dokladajcie 5 dych i brac vm2 Did a nie gowno w postaci VX co sprzedawcy wciskaja w cenie VM przymajmniej VX najslabszy tyle ze na x ringach pozniej VM i VM2
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2010
Miasto: Warszawa
Motocykl: LC4
Przebieg: ...
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 20 godz 4 min 21 s
|
![]()
Co do zębatek.
Trampek, nie cierpi tak bardzo na ten problem jak AT. Mój ma najechane 280 tyś, silnik już ledwo żyje pali ponad 2 l oleju na tysiąc, a wałek w stanie idealnym ![]() Ja używam i montuję swoim klientom od ładnych kilku lat JT i nigdy nie miałem z nimi problemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kamizelkla odblaskowa - co wybrać? | jumajkel | Ciuch Afrykańczyka | 9 | 15.07.2013 08:46 |