Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afryki

Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 19.10.2010, 23:53   #1
Dubel
Gość

Online: 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał majki Zobacz post
A ja mam zapytanie o to wyłączanie się manetek Oxforda jak napięcie spadnie...bla, bla...poniżej 11,5V
Zamontowałem w zeszłym tygodniu. Poszło sprawnie, grzeją dobrze i ogólnie jest ok. Sterownik fajnie działa, podłączenie banalne.
Ale. No właśnie.
Podpiąłem pod aku bezpośrednio i wczoraj spiesząc się do roboty zapomniałem je wyłączyć. No ale skoro się same miały wyłączyć przy spadku napięcia to powinno być ok.
Nie było.
Wyszedłem z roboty po 8godzinach i patrzę kiera ciepła. Manetki się świecą, a moto nawet nie zająknie. Voltomierz pokazywał ok.9v (normalnie pokazuje 11,5V po przekręceniu kluczyka). Na szczęście po kilkunastu minutach stania bez obciążenia zapaliła (1,5roczny aku Unibata jest dobry jak widać ).
I teraz pytanie jak się powinny wyłączyć manetki? Zupełnie czy tylko "zawieszają" grzanie dopóki napięcie nie wzrośnie? Nie chce mi się wierzyć, że po takim czasie dalej grzały (ustawione na 40%) i aku nie wyssały do końca.
Witaj
Ja mam takie same manety i sprawdzałem działanie przekaźnika. U mnie rozłącza prawidłowo to jest jak napięcie spadnie poniżej 11,5 V to manety wyłączały się na stałe. Sprawdziłem to przez włączenie manetek na 100% i pozostawienie motocykla na światłach co przyspieszyło pustoszenie aku z prądów
Pozdro
  Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania