|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
23.10.2010, 22:29 | #11 |
Miasto: Frankfurt/M
Motocykl: Elefant 944ie
Przebieg: 54420
Galeria: Zdjęcia
Online: 3 tygodni 2 dni 12 godz 4 min 21 s
|
Słaba kompresja oznacza albo źle zawory ustawione, albo nie trzymające pierścienie. Kiedy zawory są posrane, pieprzy się też skład mieszanki. Przynajmniej u mnie tak było(no i chyba jeszcze jest bo mechanik w ch leci ) - za każdym wykręceniem świecy inny kolor. Kolortjunem też nie dawało rady nic ustawić.
Jak napisałem jakieś kłamstwo to mnie zjebcie.
24.10.2010, 16:57 | #12 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Przebieg: 47000
Online: 12 godz 23 min 12 s
|
Panowie eksperci pomoc potrzebna bo ja żułtodziub i trochę rozsądnej rady potrzebuje. Na tym przednim garze to świece wyglądają jak kupa w nocy. Zaworu już doregulowane ale nie mam teraz jak kompresji zmierzyć i czy ma ktoś porzyczyć manometr do mierzenia kompresji. Daje zastaw w razie wątpliwości.
Co mogę jeszcze sprawdzić żeby bylo dobrze. |
24.10.2010, 21:20 | #13 |
w przypadku kompresji w dolnych rejestrach dopuszczalnych ważne jest bardzo aby była zbliżona na obydwu cylindrach. rozbieżność 10% to już padaczka.
czyli mała kompresja ale mniej więcej podobna to jeszcze nie tragedia. jeśli jest spory rozstrzał = remont. przyczyn takiego niedomagania może być sporo. na początek wszystkie regulacje porządnie i test sprężania + próba olejowa. matjas
28.10.2010, 02:09 | #14 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Przebieg: 47000
Online: 12 godz 23 min 12 s
|
dzięki Panowie. Jak tylko znajdę chwile to dokonam regulacjone i wnet posprawdzam wszystko wedle zaleceń. Ale najpierw złoże moto do kupy. Kazmir z miła chęcią podskocze jak moje moto będzie jeździło.
Podyikowa Panowie |
|
|