![]() |
#321 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Reykjavik
Motocykl: tyż Honda ale mała siostra królowej
Przebieg: jest
![]() Online: 1 miesiąc 3 dni 3 godz 35 min 20 s
|
![]()
Warto zaszczepić sie na WZW A+B-jest jedna szczepionka, tęzec, błonice, dur brzuszny, wscieklizne ....a nawet zołtą febrę chociaz w Maroku nie występuje. Zalecana jest tez szczepionka na polio...fakt, ze to trochę kosztuje ale koszty ew leczenia są zdecydowanie większe, nie mówiąc już o spapranym wyjezdzie. Wiekszość szczepionek zabezpieczana kilka lat a np na zołtą febrę na 10 lat... ogólnie jestem zwolennikiem szczepień....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
heu ?
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 tydzień 20 godz 17 min 46 s
|
![]()
W Maroku szczepienie przeciw wściekliźnie jest darmowe z tego co wyczytałem (po pogryzieniu). Na temat polio nie było słowa w informatorze i pani dochtór też się słowem nie zająknęła.
Co do żółtej febry to nie wiem czy jest sens skoro ta choroba nie występuje. W każdym razie ja odpuściłem wściekliźnie i febrze. Zwłaszcza że ostatnio koledze umarł syn w skutek powikłań po szczepieniu (takim samym jak przechodzą wszystkie dzieciaki w RP) i jakoś spadło mi zaufanie do szczepionek ![]()
![]() |
#323 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Reykjavik
Motocykl: tyż Honda ale mała siostra królowej
Przebieg: jest
![]() Online: 1 miesiąc 3 dni 3 godz 35 min 20 s
|
![]()
Jasne-napisałam ogólnie bo warto moim zdaniem się zaszczepić...nie tylko na wyjazd do Maroko-ostatecznie to forum podrożników
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Łysol...
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Kozienice
Motocykl: Mocny w wesołym kolorze :)
Przebieg: Duży...
![]() Online: 3 dni 12 godz 15 min 8 s
|
![]()
Od lat już grubo -nastu żyję z medykiem (medyczką?), który(a) nie pochwala stanu naszych rodzimych szczepionek... Rtęć jako jeden ze składników i tym podobne... Niemniej jednak pewnych nie da się uniknąć... Wymagania wyjazdowe w pewnych kierunkach np...
![]() |
#325 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Wodzisław Sląski
Motocykl: RD07a
Przebieg: 55000
![]() Online: 3 tygodni 3 dni 1 godz 44 min 13 s
|
![]()
" Rodzime" jak to nazwałeś szczepionki niewiele mają wspólnego z naszym przemysłem farmaceutycznym, który i tak w większości jest na licencji. A z tą rtęcią to bujda w chwili, kiedy nawet rtęciowe termometry i aparaty to mierzenia ciśnienia zostały wycofane z użycia....A zabezpieczać się trzeba, nie tylko w damsko-męskich spotkaniach trzeciego stopnia....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Łysol...
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Kozienice
Motocykl: Mocny w wesołym kolorze :)
Przebieg: Duży...
![]() Online: 3 dni 12 godz 15 min 8 s
|
![]()
Niekoniecznie bujda... Moja połowica jest na bieżąco... Wierzę jej na słowo...
![]() |
#327 |
Miasto: Krakuff
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 5 godz 57 min 58 s
|
![]()
To juz ostatni etap naszej filmowej podróży po Maroku. Spędziliśmy razem sporo czasu. Moja relacja byłaby bardzo podobna do Samborowej.... Różnice wynikały by tylko z filozofii jazdy w grupie...Ale jak wiadomo ile osób tyle opinii..Nasze nieporozumienia powstawały wskutek różnego rozumienia słowa "GRUPA"
Może należy jechać niezależnie od siebie, do pierwszego rozwidlenia drogi i czekać na następnego.. ![]() Jedna taka sytuacja powinna być ostrzeżeniem ... Znieczuleni ciągłym gubieniem grupy, nie zauważyliśmy odpoczywających w cieniu i sączących zimną H2O w cieniu palmy Szpicy z Kierownikiem...Przelecieliśmy mimo i pognaliśmy w kierunku mitycznych dymów na horyzoncie..To na pewno ONI...No tak znów nas maja w d... Ale my im pokażemy..Dzida czyli Yaaalllaaa..Pustynia gładka jak stół...Jakieś chyba suche jezioro...Naprawdę pięknie się jechało... Ale oni wciąż przed nami i nie myślą zwolnic....Po trzech godzinach dymy znikły a my dojechaliśmy do miejsca rozjazdu... A to dranie...nie poczekali na nas...No cóż damy rade...Czwórka nasza nie miała rozterek co zrobić..Dzidaaaaaaa Popełniliśmy błąd...koledzy zostali z tyłu a my ścigalismy mityczne dymy na horyzoncie..Oni z kolei zaczęli ścigać nas :-)) Dwie poważne gleby im sie przytrafiły Sambor złapał gumę i zrobiło się nieprzyjemnie.. ![]() Tak to nastawienie psychiczne spowodowało ,ze zostawiliśmy ich samym sobie bez pompki, pomocy .. I co najgorsze jakoś nie poczuwaliśmy sie do winy...Dla mnie idea jazdy do pierwszego rozwidlenia umarła śmiercią naturalną...Trza się trzymac kupy ![]() Musze zaprotestować i nie zgodzić sie ,że wyjazd z Fezu był poprowadzony w złym kierunku- czyli mój Gpek spisał się i zawrócił nas w kierunku północnym czyli w stronę morza :-))) By nie dołować Kierownika nastąpiło to objazdem :-)) omijając utrudnienia ruchu ulicznego ![]() A teraz juz tylko muzyka..... http://www.youtube.com/watch?v=ypsMT-Bqa2U Ostatnio edytowane przez puszek : 31.01.2011 o 15:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Kierowca bombowca
![]() |
![]()
Powtórzę Puszek to, co już nieraz było mówione - fajnie się wyuczyłeś robić filmiki. Brawo, tak trzymaj
![]()
![]() |
#329 |
....OLEJ....
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Pniewy-Londyn
Przebieg: 6006 km
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 1 dzień 17 godz 45 min 3 s
|
![]()
Ku...r zapial....
A ja nie moge otworzyc filma;( |
![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Miasto: SinCity
Motocykl: już nie AT :( jest TT955i
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 1 dzień 22 godz 43 min 59 s
|
![]()
Filmik fajnie zmontowany ale śpiewanie Ci nie idzie
![]() p.s. po co się wywaliłeś za tym busem?
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Hiszpańska Słowacja, czyli Wypad na Czarny Ląd - Maroko [Kwiecień 2010] | podos | Trochę dalej | 313 | 29.08.2011 16:55 |
Maroko z łapanki II, marzec/kwiecień 2011 | sambor1965 | Kwestie różne, ale podróżne. | 12 | 29.04.2011 19:57 |
Maroko - XI.2010 | Neno | Umawianie i propozycje wyjazdów | 0 | 30.08.2010 19:16 |
Krym-mołdawia-rumunia 6,08,2010-15,08,2010 | joker | Umawianie i propozycje wyjazdów | 6 | 10.08.2010 08:01 |