![]() |
![]()
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2009
Motocykl: RD07a
![]() Online: 4 dni 11 godz 42 min 9 s
|
![]()
Może już ktoś przerabiał takową sytuację ( przekroczenie granicy poza terminem ) ? Ewentualnie zna na tyle procedurę wypełniana papierów do wizy rosyjskiej, że palcem pokaże gdzie to trzeba określić .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 7 godz 30 min 48 s
|
![]()
Nam wyszlo 15 dolarów za cztery motocykle. Nie zaplacilismy w tych budkach bo za drogo chcieli. Powiedzieli ze beda dzwonili na milicje, ze jedziemy bez ubezpieczenia. Kazalismy im dzwonic. Ubezpieczenie kupilismy dopiero w Aktjubińsku, chyba 400 km dalej.
![]() |
#13 | |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Kraków/Brzozów/Gdańsk/Zabrze
Motocykl: RD07a/1190r
![]() Online: 11 miesiące 6 dni 20 godz 51 min 26 s
|
![]() Cytat:
![]() Ostatnio edytowane przez czosnek : 25.02.2011 o 13:22 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Motocykl: RD03
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 3 godz 21 min 39 s
|
![]()
Tak. Wriemienny wypełniasz wjeżdżając do Rosji. Potem na granicy rosyjsko Kazachskiej pokazujesz go tylko. Zamykasz go wyjeżdżając z Kazachstanu.
Unia jest od 1 lipca 2010. Z tym "nie wpisywaniem" przy wjeździe do Uzbekistanu gotówki to może się skończyć tak że przy wyjeździe wezmą Cię na osobistą i zarekwirują całą gotówkę jaka nie była wpisana ![]() Piszesz wcześniej że tam tak szybko się nie zmienia .... oj zdziwiłbyś się jak szybko. Dotyczy to i zasad na granicach i dróg, jak i stacji benzynowych. Coś co rok wcześniej było mega ciężkim przejazdem w tym roku jest już piękny asfalcik. W zeszłym roku nie było stacji benzynowych - teraz jest co 200 km. Rok wcześniej droga między kirgistanem a tadżykistanem była spokojnie przejezdna a ja w tym roku w sierpniu musiałem w nocy przeprawiać się przez rwące potoki górskie - o stromych brzegach - woda zalewała maskę w Patrolu Ostatnio edytowane przez kajman : 25.02.2011 o 18:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 3 godz 43 min 52 s
|
![]()
Wizy do Rosji można też w Poznaniu choć tu trudniej z dwukrotną. Jak już pisano dwukrotna zaczyna "tykać" od chwili wjazdu. Dla każdego wjazdu osobno.
![]() |
#16 |
księgowy...
![]() |
![]()
Ubezpieczenie na Kazachstan 15$, soory Czosnek
![]() Potem już nie ubezpieczaliśmy wcale. Wiza dwukrotna Rosja w Warszawie, Kazachstan sam robiłem dla czterech w Warszawie w ambasadzie, przywiozłem paszporty, za tydzień odebrałem, chyba 280zł za czterech. Trudna wiza Terkmeńska przez biuro w Warszawie (musiałbym poszperać namiar) odebraliśmy w Uzbekistanie w Ambasadzie Turkmenistanu. Tam był niezły cyrk, strażnik na bramce brał 10$ od wpuszczenia bez kolejki ![]() Turkmenistan przy wjeździe dostajesz mapkę któredy jedziesz, nie waż się zboczyć bo Cię aresztują, dostajesz 3-4 dni na przejazd tranzytem. Tam jest sama pustynia, gorący wiatr parzy przez rekawiczki. Najbardziej policyjne państwo w tamtym rejonie. Z Krasnowłodzka, teraz Turkmenbashi skok przez Morze Kaspijskie do Baku (Azerbejdzan) to juz cywilizacja ![]() Plan był przez Iran, ale wtedy były zamieszki. Iran się udał rok później. Też trudna wiza, ale do przeskoczenia przez biuro za 50zł drożej. Powodzenia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Miasto: 49-300
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 godz 55 min 42 s
|
![]()
Dziękuję Wam wszystkim serdecznie za obszerne informacje i porady. Z całą pewnością skorzystam. Odświeżę ten wątek pod koniec roku. Szerokości.
![]() |
#18 |
Miasto: 49-300
![]() Online: 2 godz 55 min 42 s
|
![]()
Może ktoś ma ochotę dołączyć do wycieczki?
![]()
![]() |
#19 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Gdańsk
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 12 godz 6 min 9 s
|
![]()
Hejka,
Ja kombinuje objechac morze Kaspijskie przez wymienione kraje plus Iran i może afganistan ale w terminie Sierpień-Wrzesień. Też szukam wariata na wspólny wyjazd ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Białystok
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 7 godz 31 min 10 s
|
![]()
Również planuję Kirgistan i Stany na 2012 i chętnie połączę siły. Poszła informacja na mail'a.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Prom Baku-Turkmenbaszi i wiza do Turkmenistanu | lechoo | Przygotowania do wyjazdów | 4 | 04.12.2013 16:41 |
Pokaz zdjęć z wyjazdu motocyklowego do Kirgistanu. | kowal73 | Kwestie różne, ale podróżne. | 11 | 27.11.2013 07:19 |
Tanie loty do Kirgistanu | mishieck | Kwestie różne, ale podróżne. | 3 | 25.06.2013 11:36 |
Mapy Topo Tadżykistanu | wojtalski | Mapy | 3 | 08.03.2010 12:53 |