![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#41 |
księgowy...
![]() |
![]()
Coś Ty, teraz to napewno się nie przyzna...
![]() pozdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Administrator
![]() |
![]()
Jak byście się ciągle ganiali z reniferami i niedźwiedziami po drogach to też inne podejście do pewnych spraw mogło by u was zaistnieć.
![]() |
#43 |
Miasto: Caliszfornia
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 dni 2 godz 53 min 44 s
|
![]()
Zmartwiłem się, bo na początku października byłem połowić tam rybki. Jak na bramce ktoś był to płaciliśmy, jak nie to jechaliśmy. Czy to oznacza, żę i tak było trzeba zapłacić
![]() Do tego w Molde dostałem mandat za parkowanie. Czyli mam spodziewać się, że coś do mnie przyjdzie ![]() Co do jazdy 80, to nie było tak źle. Jak wszyscy tak jadą, to nawet źle się nie jedzie, nie ma tej nerwowości i szarpania, a czasem jak jakiś tubylec pomknął szybciej, to też puściłem się za nim. Co dziwniejsze, jadąc od granicy aż do Molde, i wracając nie widziałem ani jednego radiowozu, dopiero, pod koniec drogi powrotnej trafił się jeden, akurat kogoś kontrolowali. Baardzo podobało mi się, że zostawiało się łódeczkę razem z silnikiem, i nie trzeba było się martwić!!!!!!! Pełno łódek z silniczkami i nikt nie kradł!!! Później niestety w radio mówiono, że złapano jakiś Polaków z 10 skradzionymi silnikami ![]()
![]() |
#44 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2010
Miasto: Poznań
Motocykl: Trampek PD 06
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 18 godz 17 min 31 s
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Kielce/Wawa
Motocykl: RD04
Przebieg: dupa
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 18 godz 17 min 27 s
|
![]()
Ale trzeba.. bo co? Gdzie pójdzie?
![]() |
#46 |
heu ?
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 tydzień 20 godz 17 min 46 s
|
![]()
Normalka, wniosek do sądu o nakaz zapłaty, wniosek o poszukiwanie majątku, komornik, skarbówka pewnie pomoże w ściągnięciu.
Do tych mandatów dojdzie oczywiście solidna opłata za kancelarie w Londku, no i oczywiście za współpracującą w Polsce. Norweskie mandaty są na tyle duże że opłaca im się ścigać.
![]() |
#47 |
księgowy...
![]() |
![]()
Jest to nakaz administracyjny, więc od razu idzie do skarbówki, ta z kolei wysyła info do pracodawcy o ściągnięcie z wypłaty do 60% wynagrodzenia.
PRZERĄBANE. Nakaz obowiązuje 10 lat. Mogą sciągnąć również z wynagrodzenia małżonki jeśli nie macie odrębności majątkowej. Może przejść na dzieci również ![]() PRZERĄBANE. Rychu tam by w życiu nie pojechał ![]() ![]() pozdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
|
![]()
Bo przy kolejnym wjeździe do Norwegii (na tych samych blachach!!) odwiedzą Cię Panowie w niebieskich mundurkach. Oraz to co powyżej
![]() |
#49 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
![]() A tak po za tematem, wiadomości z zeszłego czwartku na temat taryfikatora norweskiego ![]() PS. pierwsza kontrola prędkości w norwegi jaką spotkałem od 4 lat Pozdro |
|
![]() |
![]() |
#50 |
|
![]()
Co mnie bardzo zdziwiło w Norge to zupełny brak policji przy drogach. Widziałem 1 (słownie jeden) radiowóz przez 5 000km - mijał nas, jadąc w drugą stronę na E6. Aha i drugi, zrobiony z garbusa, kŧóry był chyba maskotką komisariatu w Hamar.
Mam nadzieję, że równie mało jest fotoradarów, bo raz po raz deptaliśmy trochę więcej... Zasadniczo Norwegia jest piękna, tylko kobiety jakieś takie nie-takie i alkohol drogi ![]()