|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
10.08.2011, 01:57 | #1 |
Motocykl: RD03
Online: 9 godz 10 min 21 s
|
Gopło/Kruszwica
Jakoś tak mnie naszło na tą okolicę. W sumie nigdy tam jakoś do tej pory nie byłem. Zamierzam się wybrać na najbliższy wikend. Czy macie jakieś rady dotyczące okolicy. Interesują mnie takie sprawy; jak fajne miejsce/miejsca na biwak, ewentualnie jakieś agro/lub niekoniecznie ekskluzywny pensjon. Aktrakcje powiedzmy to "turystyczne" fajne offy i takie tam różne. Będę wdzięczny za fajne rady.
|
10.08.2011, 08:20 | #2 |
Miasto: Bytom
Motocykl: 2x XTZ 750, 1x XTZ 660.
Online: 1 tydzień 4 dni 3 godz 8 min 33 s
|
Gdzie Kruszwica i mysia wieża to wiesz. W Inowrocławiu masz park solankowy z tężniami, w sumie nic więcej. W Strzelnie jest rotunda św. Prokopa z XIII wieku. Co by tu jeszcze.. Gdybyś chciał się oddalic w promieniu 40km (czy jakoś tak), to bardzo ciekawy do zobaczenia jest pałac w Lubostroniu, udostępniany do zwiedzania: http://www.palac-lubostron.pl/ , jest tam spory park do spacerowania. Blisko Biskupin, Wenecja, miejsce śmierci Leszka Białego w Marcinkowie. Z kolei z drugiej strony w kierunku Ciechocinka- Torunia: proponuję dostać się do Nieszawy i promem przebić się na drugą stronę Wisły do wsi Bobrowniki, są tam ruiny zamku krzyżackiego. Dalej powrót na lewą stronę Wisły tą samą drogą, przy Ciechocinku jest Raciążek- również ruiny zamku krzyżackiego. Dalej jest w zasadzie Toruń z pkt widokowym na miasto, przed wjechaniem na most po lewej stronie w krzaczorach są ruiny zamku Dybowskiego. W zasadzie wszędzie można podjechać motorem, w Bobrownikach czy na Dybowski można wjechać na zamek motorem.
|