![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku
![]() |
Wygląd
![]() |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Zalezy co oznacza dla Ciebie to "rzężenie"
Ja w mojej 03 mialem spore luzy na sprężynkach i tak bym też określił wydawany dźwiek - musisz rozebrac - nie jest dużo roboty |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Puszcza Biała
Motocykl: RD07a
![]() Online: 2 dni 1 godz 44 min 56 s
|
![]()
Wiadomo,na ucho ciężko jest dokładnie zdiagnozować.
"Rzężenie"--u mnie jest to wyraźnie odgłos "obrotowy",tak jakby rzęziło zazębianie się trybów.Odgłos ten jak się przystawi bliżej ucho do motocykla,przechodzi aż jakby do góry po ramie. Czy te łożysko z części numer 12 jest wymienne w ogóle? Ktoś gdzieś wcześniej pisał,że to jest tylko razem z koszem itd. Ktoś mówi inaczej,a ktoś jeszcze inaczej. Interesuje mnie tylko,które części są odpowiedzialne za kiwanie się kosza na wałku i które są dostępne i wymienne. Dziękuję Wam za wszystkie podpowiedzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Łożysko około 100zł. Można na prasie wbić. Moim zdaniem tylko ono powoduje luzy na boki kosza. Na łożysku z koszu masz oznaczenie. Wymień też tulejke po ktorej to chodzi
|
![]() |
![]() |