![]() |
#81 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Bartoszyce
Motocykl: RD07a, WSK 125, SH 125i ABS
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 3 godz 13 min 16 s
|
![]()
A ja powiem tylko tyle: SHOEI MULTITEC !!!
![]() |
#82 | |
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Łęczyca
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 6 godz 21 min 59 s
|
![]() Cytat:
Dzięki zA opinię i fatygę. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 10 godz 15 min 55 s
|
![]()
Zawsze mozesz sobie kupic JET-a udającego integrala
![]() np. Airoh TR1 ![]() ![]()
![]() |
#84 |
![]() |
![]()
Mogę zacytować zdanie znajomego o tym kasku:
Wieje, szumi, dziób wywalił po kilku kilometrach. Kupił, bo podobała mu się szybka.
![]() |
#85 |
Gość
Online: 0
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Miasto: gdzie?
Motocykl: ?? tak, to niewykluczone ale dokładnie to nie pamiętam
Przebieg: tak
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 dni 6 godz 6 min 55 s
|
![]()
Geranium to te choinki co mają takie wąskie liście złożone w siedmio i więcejpalczaste łapki? To ja też sobie zrobię doniczkę bo lubię warzywa, a dotąd nie wiedziałem, gdzie by tak je zasadzić, żeby ładnie było.
A tak do rzeczy to kaski szczękowe są najgorsze ze wszystkich. Tak tak, bo straszny w nich hałas. Ale dla okularnika-gawędziarza wszystkie inne są jeszcze gorsze, bo ani tego sensownie na łeb nasadzić ani w czasie jazdy pogadać (no chyba, że do siebie). Oczywiście można że interkóm jaki, ale nie wiem jak ten kominternkom pomaga w nakładaniu garnka na własny czajnik odziany w okulary. A poza tym niewielu przechodniów na ulicy stosuje interkomy motocyklowe i próba zapytania ich o drogę przez własny interkom najczęściej kończy się fiaskiem. Że jak? że można se kupić dżipie$ i nie pytać się nikogo o nic? Można... wszystko można... Ale tak poza tym to jak jest zima to musi być zimno - takoż i na motórze - jak jest wiatr to musi być hałas. Aha - ale właśnie do mnie dotarło, że to wszystko już było i cały ten post jest bez sensu a miał być komentarz do komentarza Pastora o komentarzu na temat rufy czy tam Rófa. Otóż nie masz racji drogi Kolego. Tyn hełm na łobrosku powyżej jest znacznie bardziej bezsensowny niż róf, bo w rófie to szczeneka się zawija do tyłu metodą znaną z wszystkich szczenekowców i, o ile wiem, można to zrobić jedną ręką w czasie jazdy (i proszę bez złośliwych insynuacji). A w hełmie z łobroska trzeba szczękę przednią wyjąć, przełożyć na tył i tam zapiąć zabezpieczywszy uprzednio gumą do żucia, żeby, tylnej teraz, szczeneki nie zgubić. Duże brawa dla pomysłodawcy tego urządzenia - jak zobaczyłem to na oczy własne to zacząłem się zastanawiać jaka idea tutaj przyświecała.
#8 W podpisach nie warto pisać byle czego. Tylko same mądrości. #5 A jak się komu nudzi to niech sobie coś w Świątyni poczyta. Ostatnio edytowane przez AdaM72 : 27.08.2008 o 13:52 Powód: bo zapomniałem o czym to miałem pisać |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Miasto: Nottingham, UK
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 19 godz 50 min 2 s
|
![]()
Wracajac do tego Shark-a Petrosbike to mysle ze to taka choroba wieku dzieciecego i za jakis czas dopracuja to i wypuszcza fajny kask. Idea jest fajna i jak to dopracuja to moze sobie tez sprawie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
poleca: filcy - jako obuwie trwałe, zawsze modne i wygodne
Miasto: W-wa/Stare Bielany
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 6 dni 19 godz 50 min 33 s
|
![]()
Tymczasem Schuberth wypuścił model C3 Sporo lżejszy od C2, jeszcze cichszy, oj będzie się działo. W louisie od 500 ojro.
![]() |
#89 |
Miasto: Łęczyca
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 6 godz 21 min 59 s
|
![]()
No to wracam do kasków. Wpadłem do Liberty w łodzi i zobaczyłem tam kask BMW System 5. Spodobał mi sie bardzo. Na głowie lezał jak ulał. Podobał sie nawet zonie tylko ta cena niefajna 1850zł. Zaczałem wiec szukac na ebayu no i znalazłem za 740 zł z licytacji nowy "wystawowy", nieużywany. Przyjechał juz do mnie i na razie jestem nim zachwycony. Wykonanie po niemiecku-perfekt madein germany nie china. Waga 1690g. Szybka na mrozie nawet nie paruje , powinna sie sprawdzić. Okulary słoneczne swobodnie sie mieszczą. Teraz przedemna wyzwanie jak tam zamontowac zestaw interkomu z mikrofonem na patyku. Mam pytanie do kolegów czy ktos uzywa takiego kaska? Jak tam sie demontuje szybe w celu np wymiany oraz jak szczeke - boje sie cos urwac na dzien dobry. Dam wrażenia z jazdy jak sie troche ociepli bo jakos teraz to za bardzo nie mam ochoty po mrozach sie telepac.
Pozdrowionka i Szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich.
Transalp Błękitny Grom XL 600V Moja galeria foto http://picasaweb.google.com/petrosbike Ostatnio edytowane przez petrosbike : 31.12.2008 o 05:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Piast Kołodziej
Miasto: Toruń
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 tygodni 17 godz 44 min 37 s
|
![]() Cytat:
http://bmwklub.triger.com.pl/forum/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kask szczękowy | Czarek | Wszystko dla Afryki | 68 | 14.11.2014 01:42 |
Kask szczękowy roof boxer v8 | Acer | Wszystko dla Afryki | 0 | 27.02.2013 18:07 |
Kask szczekowy czy integral | Michal | Kaski | 94 | 23.02.2010 02:28 |