![]() |
![]()
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#21 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Motocykl: RD04 CRF 450 R Husqvarna TE 610
Przebieg: 50000
![]() Online: 1 dzień 6 godz 57 min 29 s
|
![]()
W afri do obniżenia nie wystarczą same "kości" bo jest to zintegrowana część wraz z tulejką która jest łożyskowana, wykonane jest to jako odkówka stalowa (AT 04,07.07a,niewiem jak w 03) . Zimą napewno będe dorabiał całe to ustrojstwo z dwoma lub trzema dziurkami jak na zdjęciu samych kości z prawej tylko materiału między otworami
chce więcej zostawić dlatego będą otwory dwa lub trzy w zależności na ile kiwaczka pozwoli, ponadto łożyskowaną tulejkę wypoarze w kalamitkę smarowniczą aby można było smarować łożyska bez rozbierania całego elementu (dziwi mnie dlaczego orginalnie nie ma kalamitek w XL,XR i cr są standartowo ! ,chyba obniżenie kosztów produkcji ?! ) Element chce wykonać stalowy tj. kości dospawane do tulejki . Co prawda nie potrzebuje obniżyć afri ale będe wkładał dłuższy amortyzator . Jeżeli jest ktoś chętny zrobie więcej tych elementów do "obniżania" lub jeżeli ktoś chce mnie wyprzedzić to ja się podłącze bo planuje wykonanie tego za dwa-trzy miesące . ps. jeżeli ma ktoś z was drugi nieporzebny na daną chwile element łączący ramę z kiwaczką proszę o porzyczenie na wzór do wykonania w.w. elementu wtedy prawdopodobnie dorobie go wcześniej . Ostatnio edytowane przez DANDY : 04.09.2008 o 18:52 Powód: jeszcze jedna opcja |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]() Cytat:
PS: Widzialem gdzies na necie takie "kosci" ze srubą rzymska. Mozna bylo sobie regulowac wysokosc tylu w zalenosci od potrzeb.
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zdrowia! ![]() |
||
![]() |
![]() |
#24 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
|
![]()
Srutu tutu pęczek drutu - mój kolega ma słonia na złotym łańcuchu
![]() interesuje mnie konkret a nie jakieś bajki ................. ![]() gdziekupić za ile itp. ![]() PS swją drogą patent z rzymską śrubą niezły pomysł tylko czy gwint wytrzyma takie naprężenia ?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
nie przeginaj, moze jeszcze mam Ci kupic i zamontowac. Przyłoz sie i poszukaj.
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2006
Miasto: Gorzkie Pole/k.Poznania
Motocykl: xl883 Iron
![]() Online: 5 dni 8 godz 39 min 40 s
|
![]()
Powiem tak... jak komuś Afri za duża to se może trampka kupić:P (wiem bo miałem i uznałem że za mały)a swoją drogą, wzrost nie gra roli... wystarczy spojrzeć na Ropucha a każdy przyzna rację, chłop 2 metrów nie ma a śmiga aż miło.
Afri mozna co najwyżej podwyższyć, co z lubością proponuje nam znany wszystkim z "niskich cen" AQ ![]() a oto link: https://ssl.kundenserver.de/s7427041...3D28UF010%3D29 ....a tak przy okazji, na XRce też ledwie ziemi sięgałem, ale przecież o to chodzi ![]()
![]() |
#28 |
|
![]()
z calego serca dziękuje za pomoc
![]() wlodar znalazłem już to wcześniej ale jak dlamnie za tanie ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Niewierny
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Przebieg: 32000
![]() Online: 7 min 45 s
|
![]()
no tak,malo tego ze zaczely sie tu jakies potyczki, to jeszcze wyszlo na to ze nalezy podwyzszac afri, ech. widac musze sobie sam cos wymyslec, pierwsze to pojdzie siedzisko pod noz, i regulacja sprezyny, powinno byc dobrze
![]() |
#30 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |