![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Motocykl: RD07
![]() Online: 42 min 59 s
|
![]()
Witam wszystkich serdecznie szukam wałka zdawczego do mojej rd07 wie ktoś gdzie mogę znaleźć owy wałek interesuje mnie tylko nowy, może ktoś wie czy któryś serwis hondy byłby mi w stanie pomóc ? i w jakim przedziale cenowym mógłbym się zmieścić. i na koniec pytanie czy wałek od rd04 też będzie pasował ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Strzelin
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 11 godz 43 min 30 s
|
![]()
Witamy kolegę . Na forum mamy dobrą zasadę przywitania się , możesz to zrobić tu http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=69
Warto też dodać w ustawieniach z jakiego miejsca lub regionu jesteś . To ułatwi ewentualną pomoc w przypadku "panowie gdzie dostanę ? " Co do samych wałków zdawczych, wszystko wskazuje na to , że są to identyczna wałki ( RD04/RD07) , potwierdzą to w Hondzie ![]() Znajdź przedstawiciela Hondy w pobliżu miejsca zamieszkania i zadzwoń . Pan poda cenę i sprawdzi w fiszkach jak jest w rzeczywistości . pozdro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Zasadniczo sprawa wygląda tak że mieszkam w uk ale silnik będę wysyłał do pl, znalazłem najbliższy serwis w Świdnicy, wysłałem wiadomość email z zapytaniem o owy wałek. jak na razie myślałem o klinach żeby jeszcze trochę pośmigać na obecnym choć nie wiele już z niego nie zostało.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Białystok/Jaświły/BielskP
Motocykl: LC 4
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 13 godz 57 min 20 s
|
![]()
Kup nową zębatkę, zrób sobie tak jak na zdjęciu i zapomnij na 30 tys km, potem kątówka, nowa zębatka, spawarka i następne 30 tys...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Też uważam że może i wygląda to nie profesjonalnie ale to najprostsza i zupełnie sensowna metoda. Te 30 tys km może tylko deko przesadzone
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: Gołańcz
Przebieg: 71000 +
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 9 godz 13 min 31 s
|
![]()
Barbarzyńcy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Zasadniczo najsensowniejsze rozwiązanie tylko muszę znaleźć kogoś ogarniętego żeby mi to prosto pospawał xD zasadniczo rozmawiałem z jednym mechanikiem o takim rozwiązaniu i stwierdził że kliny to zdecydowanie lepsze rozwiązanie bo spawy szybko puszczą ze względu na to że na zębatkę działają duże siły i częste szarpnięcia mogą szybko rozwalić spaw
Ostatnio edytowane przez DarkLuki : 27.02.2012 o 05:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Administrator
![]() |
![]() Cytat:
No ale piszesz że mieszkasz w UK to rozumiem że mechanik miejscowy, oni pewnie tak mają. Cibor, 30tyskm na przedniej ![]() No ale co kto lubi. W zeszłym roku prowadziłem Varadero z za Bielska-Białej , przy którymś przyspieszaniu łańcuch przeskoczył lekko na przedniej zembatce. Pomyślałem że pewnie już słaba. Ale szczeka mi się lekko osunęła jak zobaczyłem ją po wyjęciu, wysokość zęba nie przekraczała 2.5-3mm, można śmiało powiedzieć że to było zafalowanie a nie uzębienie.
AT03 Ostatnio edytowane przez Dzieju : 27.02.2012 o 09:47 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Takich nie wyrzucać na złom!!! Po przeróbce nadają się jako noże tnące do śruby silnika zaburtowego
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wałek zdawczy - jak wyeliminować luz?? | tomozdyn | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 28 | 12.07.2017 08:46 |
Czy warto zmieniać wałek zdawczy | Vooytas | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 62 | 09.06.2010 00:34 |