![]() |
![]()
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
|
![]()
No własnie o to chodzi, że moja obecna lampa jest już nadtopiona (nie mogłem nawet wyjąć sfajczonej żarówki...). Po poprzedniej oryginalnej ba20d 35W, załadowałem jakąś akcesoryjną 45w i było trochę lepiej, ale mijania się spaliły szybko, a na długich latałem tylko po czarnym, na offa wyłączałem co by żarnik dłużej pociągnął. Kicha jest taka, że takiej żarówki nie kupię na stacji, a jazda w nocy w górach przy samej pozycji to słaby pomysł (przerabiałem
![]() Dziś się przejechałem DRką w nocy i lampa nawet daję światło, więc pewnie rozejrzę się, po wypłacie, za jakąś lampą na H4. Zastanawia mnie jeszcze czy będzie duża różnica przy h4 35W w stosunku do ba20d 35W? Marcin.111, ta lampa Moose R wygląda dokładnie jak Polisport IMX Ciekawe czy to faktycznie świeci sensownie ![]()
![]() |
#12 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: Podkarpacie
Motocykl: raczej juz nie bede mial
![]() Online: 4 tygodni 7 godz 11 min 30 s
|
![]()
Teraz nie mogę tego znaleźć ale w zimie po nocnym offie poszukiwałem jakiejś dobrze świecącej lampy i na hamerykańskich forach znalazłem dużo pozytywnych opinii. Kilka osób pisało że jeździ na obydwu lampach świecących jednocześnie i się nic nie topi a świeci super. Z tego co pamiętam to tam jest 55W. Jak motocykl ma te 180W to spokojnie można jeździć z dwoma jednocześnie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Miasto: białystok
Motocykl: ktm 640 adventure
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 34 min 36 s
|
![]()
a moze cos uniwersalnego i taniego na motor a na kask takie cudo? pisze, bo mam i polecam - silne swiatlo i jest tam gdzie patrzysz.
http://dx.com/p/p7-water-resistant-s...pack-set-82734 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Pszczyna
Motocykl: CRF1100L DCT + KTM640 ADV
Przebieg: 30237
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 1 dzień 3 min 0
|
![]()
Hej
Jak to mocujesz na kask ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Cracov
Motocykl: XT1200Z
Przebieg: w gore
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 14 godz 16 min 21 s
|
![]()
Kupowalem do AT tutaj http://sklepatv.pl/c/pl/26_102/1/1/0...lenie+atv.html
Polecam taki ksenon za 367pln z mocowaniem na kierownice, bierze 11watt, a swieci 8 lumenow, mialem dwa lata i w dzien tylko na tym jezdzilem w nocy po krzakach, stosowalem jako dodatkowe oswietlenie ,teraz w ST mam takie ale LED, tez dobrze sie spisuja. Sa dwa rodzaje tych halogenow, rozproszone swiatlo i skupione. Na kask tez sa zestawy.
![]() |
#16 |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 4 godz 24 min 5 s
|
![]()
Warto odłożyć trochę grosza i kupić coś takiego:http://4xledshop.home.pl/pl/c/MOTORYZACJA/20 ,
mały pobór prądu a światło naprawdę jest wystarczające. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Miasto: białystok
Motocykl: ktm 640 adventure
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 34 min 36 s
|
![]()
W daszku kasku enduro sa otwory, przekladam rzepy przez te otowory, wszystko niezbedne jest w zestawie, taniej sie nieda moim zdaniem uzyskac 1000lm, ta lampka jest sporo mocniejsza niz dlugie swiatla w moim moto. uzywam intesywnie od 2 lat, dziala super, nie widzialem mocniejszej czolowki a troche juz laze po gorach i lasach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
![]()
Zanabyłem dziś lampę Polisport Halo (za nie całe 160zł) i porównałem z oryginalną lampą:
ktmowa mijania ktm ori kr.jpg halo mijania ktm halo kr.jpg ktmowa długie ktm ori dł.jpg halo długie ktm halo dł.jpg Generalnie szału nie ma, ale jest lepiej/inaczej. Bielsza barwa światła i inny jego rozkład. Nie wiem czy tą lampę zostawić czy jednak kupić IMX z soczewką. ![]() Jeszcze kombinuję czy nie zaopatrzyć się w lampę diodową, jak w linku Redrobo. Pokazywał mi na Podlaskim jak świeci i było bardzo przyzwoicie, tylko potrzeba do niej akumulatorka i trzeba ją jakoś sensownie przytroczyć do moto.
![]() |
#19 |
mistrzu
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: ?
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 5 godz 55 min 14 s
|
![]()
W afryce którą kupiłem od Artu były w owiewce zamontowane zwykłe domowe halogeny. Zdziwiłem się jak dobrze oświetlają drogę. Myśle że zamocuje sobie taki domowy halogen na kierownicy - włączany wieczorem w terenie.
![]() |
#20 |
|
![]()
Maniak, a może lepiej kupić jakieś porządniejsze żarówki ledowe z mocowaniem np. GU10 i je wsadzić w jakieś sprytne obudowy?
![]() Mam w domu takie ledowe halogeny i świecą lepiej od zwykłego, 50W halogenu. ![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Tylna lampa 2 | Franko | Wszystko dla Afryki | 0 | 29.12.2013 18:59 |
Lampa tyl- zamiennik? | TOFAKT | Układ elektryczny i zapłonowy | 4 | 25.04.2013 23:15 |
Lampa tylna LED | Zoltan | Układ elektryczny i zapłonowy | 10 | 25.04.2008 13:08 |