![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#21 |
22.10.2006, DTN :)
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
![]()
Żeco, że łańcuszek?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Zaniemyśl
![]() Online: 2 dni 6 godz 22 min 52 s
|
![]()
W silniku teoretycznie nic innego się nie stało. Tylko ten pierścień i uszczelka. Czyli Panowie bardziej doświadczeni mówią: napraw. Jeszcze pomęczę kumpla niech dokładnie mi przejrzy ten silnik.
Dzięki za odp. Hej mam pytanko. Chcę kupić na dniach pierścienie i uszczelki. Jednak nie wiem jak dobrać pierścienie ![]() Dzięki za odp. Pozdrawiam. Ostatnio edytowane przez Dzieju : 01.02.2013 o 08:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
|
![]()
Kup oryginały na ten szlif który masz u siebie
![]() |
#24 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 1 godz 32 min 46 s
|
![]()
To są oryginały na cylinder po szlifie? Jeśli nie ma to kup lepiej te 81 mm. Można delikatnie zeszlifować, żeby uzyskać zalecaną szczelinę na zamku. Pewnie ktoś powie, że to druciarstwo ale to nie jest technologia z NASA.
![]() |
#25 |
|
![]()
Są oryginały na dwa nad wymiary... posiadam pierwszy zestaw spośród nich
![]()
![]() |
#26 |
|
![]()
Eeeee, ale ja nie zrobiłem szlifu cylindra! szczerze mówiąc to kolega powiedział ze nie muszę. Szklanki wyglądają ok, rant jest ledwo wyczuwalny rys i innych cudów tam nie ma. Już rozumiem szlif=szklanka (w mojej terminologii) tak ?
Ostatnio edytowane przez blackcock84 : 31.01.2013 o 19:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Bielsko - Biała
Motocykl: dr650se
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 1 godz 20 min 44 s
|
![]()
Eeeee, widzę że masz problem trudnorozwiązywalny na forum. Ktoś cię musi wtajemniczyć w arkana. Zapytaj Szparaga, on jest dobry chłopak!
![]() |
#28 |
880220111
![]() Zarejestrowany: Feb 2011
Miasto: Malawa k/Rzeszowa
Motocykl: XR 250R,XR 650R
![]() Online: 3 tygodni 16 godz 39 min 35 s
|
![]()
a kolega czy sie zajmuje że diagnozę ok wystawił?
moja sugestia ściąg cylinder i tłoka,podjedz do dobrego zakładu gdzie robia szlify,poproś o zmierzenie pod kątem zużycia i rys(zapieczony pierścień mogł znacznie porysować cylinder) jeśli jest ok kup pierścienie i zakładaj(trzeba dokładnie wyczyścić tłoka przed założeniem) a jeżeli nie to wydatek spory 2x razy szlif,2x tłok nadwymiar,2x pierścienie nadwymiar,2x uszczelka pod cylinder,2x uszczelka pod głowicę,2x sworzeń,4x zabezpieczenie sworznia to tak jak po ludzku byś chciał zrobić.. szklanka? tuleja cylindra,szklanki są w głowicach(wałek rozrządu naciska szklankę która jest nad zaworem,ale to nie w afryce ![]()
Honda XR-oholik ![]() https://www.facebook.com/Team-XR-Pol...4380265706363/ Ostatnio edytowane przez motomax : 01.02.2013 o 11:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2010
Miasto: Warszawa
Motocykl: LC4
Przebieg: ...
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 20 godz 4 min 21 s
|
![]()
Tak do porządku, należało by jeszcze zrobić głowice, bo na pewno są nieszczelne.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
|
![]()
Kolega mechanik z wykształcenia i zamiłowania. Ale nie pracuje w zawodzie
![]() Dziękuję i Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
MRU i nie tylko weekendowo | marekzg | Umawianie i propozycje wyjazdów | 49 | 04.07.2013 17:24 |
Czy zna ktoś serca z allegro? | Vooytas | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 13 | 14.08.2008 00:45 |