![]() |
![]()
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: May 2012
Miasto: Giżycko
Motocykl: RD04
Przebieg: 71377
![]() Online: 5 dni 14 godz 32 min 3 s
|
![]()
Witam!!
Jak w temacie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Lepiej z NTV
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Białystok/Jaświły/BielskP
Motocykl: LC 4
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 13 godz 47 min 43 s
|
![]()
W swojej RD 03 mam gaźniki od Transalpa 650, zatem do RD 04 też podejdą. Warto tylko poprzekładać dysze (główne i wolnych obrotów) z gaźnika od Afry, bo na Transalpowych nastawach może być za bogato (iglice i miksery zostawiłem transalpowskie). Ja oprócz dysz obniżyłem deczko poziom paliwa w komorach pływakowych, a śrubkę składu mieszanki wykręciłem 3,5 obr. (w Transalpie serwisówka podaje 3 obr.) Transalp dodatkowo ma takie rureczki których nie ma Afra, którymi doprowadzane jest powietrze podczas zaciągnięcia ssania. Ja dałem dłuższe wężyki, założyłem prowizoryczne filterki z pończochy i schowałem to pod zbiornik. Póki co chodzi to wszystko jak trzeba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
...już nie taki świeży
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Pawłowice - okolice
Motocykl: 1090R; 350EXC; 690R;
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 16 godz 9 min 45 s
|
![]()
w swojej czwórce mam gaźniki z 07. Pasują, ale... wymagają:
- trochu "precyzji" w założeniu króćców airboxa, - wymiany linek gazu (chyba nawet jednej) i ssania na "siódemkowe" - wymiany dysz na "czwórkowe". Działa bezbłędnie. wada: dostęp do śrubek regulacji mieszanki i synchro - masakra :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Gazniki do RD04 | zikowski | Uklad paliwowy i wydechowy | 2 | 27.03.2012 22:50 |