|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
26.06.2013, 23:18 | #1 |
połczenie air boxa z gaznikami!
Witam!
Koledzy kupiłem afrykańczyka, demontowałem ostatnio box zeby poprowdzic inst. pod zapalniczke, przy montazu zpowrotem boxa na miejsce rozczarowanie! Nie mogę połączyć węzy elastycznych air boxa z gaznikami jest między nimi przerwa. Box lezy na swoim miejscu, na koncu wezy mam opaski zaciskowe, bróbowale weze naciągać podnosząc jednoczesnie do góry gażniki tyle ile sie dało, skrecalem opaską i lipa. Na moje oko czegos tam brakuje. Czy z gaznika powinny wystawać jakies króćce, łączniki pomiędzy gaznikiem a tymi wezmi? Czy ja te weze powinienem przykrecic bezposrednio do gaznika czy do jakiejs czesci która powinna być pomiędzy nimi. Z góry dziękuje za podpowiedź. Z motocyklowym pozdrowieniem Motomysz. |
|
26.06.2013, 23:29 | #2 |
zrób foty co Ty tam masz. masz pewność, że przy demontażu WSZYSTKO było połączone i kompletne?
matjas
27.06.2013, 18:20 | #3 |
Hej! Wlasnie nie jestem pewien, odkreciłem trzy sruby pociagnalem do gory bez zadnych oporów uniosłem box. Dzis wieczór dodam foty paka. |
|
27.06.2013, 18:21 | #4 |
Miasto: Tarnowskie Góry
Motocykl: TT800XC 2011
Przebieg: 147000
Online: 3 tygodni 5 dni 2 godz 37 min 6 s
|
Ja szukałem pomocy między innymi tam:
http://africatwin.com.pl/showthread....ghlight=airbox http://africatwin.com.pl/showthread....ghlight=airbox |
28.06.2013, 01:27 | #5 |
Miasto: Poznań
Motocykl: RD07
Przebieg: za mały
Online: 3 dni 21 godz 41 min 28 s
|
ja przy montażu najpierw naciągnąłem króćce na gaźniki, a dopiero potem przykręciłem te trzy śruby mocujące. Musiałem airboxa trochę docisnąć i naciągnąć, bo nie pasowały otwory.
|
28.06.2013, 18:25 | #6 |
simon dziekuje za podpowiedz! Widze ze nie zostaje nic innego jak rzeźbienie w gó.... za przeproszeniem. Jak powiadają co nas nie zabije to nas wzmocni Biore suszarke,opalarke, silikon, moze detke i jeszcze trytki i do boju! Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam!
|
|
28.06.2013, 18:35 | #7 |
Miasto: Tarnowskie Góry
Motocykl: TT800XC 2011
Przebieg: 147000
Online: 3 tygodni 5 dni 2 godz 37 min 6 s
|
Taka przypadłość tych stworów
U mnie troszkę nachodziły, poszarpałem, powciskałem, poprzeklinałem, popiłem to wszystko browarem i wlazło. Nawet dość dobrze. Tak myślę Powodzenia |