![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
tak działa pompa w waradero, tj robi tyk tyk po załączeniu zapłonu, przed odpaleniem rozrusznika. dlatego wiadro nawet jak wyjeździmy wache do końca zapala po wlaniu choćby 0,2L benzyny i zapala na dotyk po staniu w garażu całą zime.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Jaki świeży jaki świeży ??
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 11 godz 51 min 59 s
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 3 godz 47 min 29 s
|
![]()
No teraz wszystko rozumiem.
Czy nie lepiej zamiast przycisku, zrobić to tak jak w innych konstrukcjach czyli zastosować przekaźnik czasowy? Ustawić na 2 sec po włączeniu zapłonu i działa. A zawsze można kilkakrotnie włączyć i wyłączyć zapłon ale ja nigdy nie miałem takiej potrzeby. Podaje link do przykładowego przekaźnika. http://allegro.pl/item484027576_prze...iwersalny.html Ten akurat jest za duży ale nie mam czasu teraz szukać. pzdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() Jak tak to mi sie zaczyna to podobac |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Jaki świeży jaki świeży ??
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 11 godz 51 min 59 s
|
![]()
A może taki ?
http://allegro.pl/item492027108_prze...pa_paliwa.html Chociaż z drugiej strony to chyba wolałbym chyba jednak jakiś przełącznik bo lubię mieć kontrolę nad tym co robię ![]()
Hubert Ostatnio edytowane przez hubert : 27.11.2008 o 16:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
![]() |
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez Babel : 27.11.2008 o 17:19 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 3 godz 47 min 29 s
|
![]() Cytat:
Mam gaz w autku i planuję kupno takiego przekaźnika do wyłączania pompy bo faktycznie niepotrzebnie cały czas mi brzęczy zupełnie bez celu. Ale jestem leniwy ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() |
![]()
Noga led'a minusowa do masy. Noga dodatnia z wlutowanym rezystorem(są sprzedaży gotowe led'y z rezystorem dla napięcia 12V z przewodami czarny minus czerwony plus) do przekaźnika - styk który steruje pracą pompy. Naprawdę warto widzisz pracę pompy i wszelkie anomalie jeśli się zdarzą
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() |
![]()
Panowie a ten balast to w jezdzie terenowej nie bedzie przeszkadzał
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
:O
Miasto: warszawa
Motocykl: RD07
Przebieg: 38000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 6 dni 21 godz 22 min 44 s
|
![]()
wszystko pięknie ale to jeszcze jeden badziew do zepsucia się w najdalszej dupie świata. zwykły przełącznik starczy. przecie nie będzie nikt pompował codziennie paliwa a po dłuższym postoju nie widzę problemu w sięgnięciu do przełącznika (u mnie jest przy pompie). zamiast kombinować polecam inspekcję zasranych kostek elektrycznych w całym moto aby za chwilkę nie pojawił się drugi nieśmiertelny wątek tym razem o regulatorze napięcia :P u mnie efekty były zaskakujące ale nie o tym tutaj
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Pompy " FACET" w Polsce. | Mecia | Uklad paliwowy i wydechowy | 15 | 04.06.2008 13:21 |